Eén van de dingen bij ons in de tuin waar ik het meest blij mee ben, is de tuinoverkapping. Wanneer de zon in je tuin staat tijdens warme zomerdagen, kun je er heerlijk verkoeling zoeken. In de avond kun je er juist weer langer zitten doordat de warmte eronder blijft hangen. Heb jij nou ook een tuinoverkapping? Je kunt hem een upgrade geven met de volgende tips;

Tuinoverkapping

Voor ik begin te vertellen over de mogelijkheden voor jouw tuinoverkapping, wil ik eerst even het één en ander duidelijk maken. Er zijn namelijk enorm veel termen die door elkaar worden gehaald. Veranda, tuinoverkapping, tuinkamer en serre. Het is niet allemaal hetzelfde. Om die reden wil ik even kort wat duidelijkheid scheppen;

  • Veranda, terrasoverkapping en overkapping tuin zijn synoniemen van elkaar.
  • Een tuinkamer is één van bovenstaande die vervolgens is dichtgemaakt aan de voor- en zijkanten. Dit kan bijvoorbeeld met een glazen schuifwand.
  • Een serre is weer iets anders. Dit is namelijk een geïsoleerde ruimte die door middel van deuren die open kunnen, zorgen voor een uitbreiding van je woonkamer.

Nu dat duidelijk is, kunnen we terug naar de mogelijkheden om je tuinoverkapping een upgrade te geven;

overkapping opties

De mogelijkheden

En dan nu een aantal opties om jouw tuinoverkapping een upgrade te geven. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar dit zijn de echte aanraders voor jouw overkapping;

LED-spots

Natuurlijk heb je ook verlichting nodig in je tuinoverkapping. Kies daarom voor LED-spots. Milieubewust (geen dure energierekening achteraf dus) en daarnaast geeft het direct een luxe en sfeervolle uitstraling aan je overkapping. Zo is het nog steeds mogelijk om een gezellige zomeravond af te sluiten met een gezelschapsspel.

Zonwering

Wie een overkapping heeft met een glazen dak, weet dat dit best wel warm kan worden in de zomer. Een zonwering is daarom geen overbodige luxe. Hij wordt onder het dak geplaatst en kan handmatig of elektrisch worden bediend. Naast het feit dat hij warmte tegenhoud, zorgt hij ook voor minder lichtinval. Dat is op sommige momenten wellicht wenselijk voor je ogen.

Screens

Een uitbreiding op die zonwering hierboven is zonwering aan de zijkant of voorkant van je veranda. Dé uitkomst voor een laagstaande zon. Ideaal voor als je tijdens een heerlijke BBQ aan tafel zit, maar niet verblind wil worden door de zon.

Heaters

Natuurlijk wil je het in de avonden juist extra warm hebben. Door het plaatsen van een heater blijft het heerlijk op temperatuur! Er zijn verschillende soorten heaters verkrijgbaar. Wij hebben bijvoorbeeld een infrarood heater. Deze geeft geen directe warmte af, maar zorgt er juist voor dat de omgevingsoppervlakten opwarmen (waaronder jijzelf).

Voor welke upgrade kies jij?