Lange tijd heb ik getwijfeld tussen gietvloeren of de PVC visgraat vloer die we uiteindelijk hebben gekozen. Onze visgraat vloer hebben we laten leggen door Vloerenbaas. In mijn andere blog (zie linkje hierboven) leg ik uit hoe dat verliep en hoe enorm we tevreden zijn over dit bedrijf. Mocht je een gietvloer overwegen… ook daarbij kan Vloerenbaas je helpen. Wellicht wel handig om deze blog even te lezen, zodat je goed voorbereid bent!

Vloerenbaas

Mocht je het andere artikel niet gelezen hebben, even een korte samenvatting van mijn ervaring met Vloerenbaas: vakkundig, professioneel, netjes en prettig. Vooral de vaklui waren echt aan te raden. Ze werkten enorm netjes en waren enorm vriendelijk. Natuurlijk is het resultaat ook belangrijk, maar persoonlijk vind ik het ook belangrijk hoe ze werken. Vloerenbaas is dan echt aan te raden! Maar even terug naar de gietvloer (die ze dus ook bij je kunnen maken)…

Welke kleuren gietvloeren zijn er? 

Een gietvloer kun je krijgen in alle Sikkens, RAL- en NCS-kleuren. Je kunt dus helemaal zelf bepalen welke kleur je wilt. Vaak wordt er gekozen voor een grijze gietvloer, maar steeds vaker zie je ook witte gietvloeren of gietvloeren met een bruin tintje om het geheel toch wat warmer te maken. Je kunt natuurlijk ook een echte eyecatcher van je gietvloer maken. Kies dan bijvoorbeeld voor Sunset Gold of Indian Summer. De keuze is aan jou!

De voor- en nadelen van een gietvloer 

Om je goed voor te bereiden en je op de hoogte te brengen van wat je mag verwachten van een gietvloer som ik even de voor- en nadelen voor je op: 

Voordelen van een gietvloer

  • Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Zo zijn er ook gietvloeren die speciaal geschikt zijn voor natte ruimtes zoals een badkamer. 
  • Hierboven al even genoemd, maar je kunt werkelijk in vrijwel elke kleur je gietvloer laten maken
  • Onderhoudsvrij. Je hebt natuurlijk helemaal geen naden of voegen waar vuil in kan gaan zitten! Kijk wel even bij de nadelen want dat de vloer zo egaal is, zegt niet dat je nooit hoeft te stofzuigen
  • Gietvloeren worden ook vaak door bedrijven gebruikt en dat is niet voor niks! Een gietvloer is enorm sterk
  • In vele gevallen goed te combineren met vloerverwarming

Nadelen van een gietvloer 

Hoewel het hebben van een gietvloer een hele hoop voordelen heeft, zijn er ook een drietal nadelen. Die kant wil ik dus ook even met je delen. Wanneer je voor een gietvloer kiest, houd er dan rekening mee dat;

  • een gietvloer in aanschaf een stuk duurder is dan de meeste alternatieven voor op de vloer zoals een PVC vloer of laminaatvloer
  • het leggen van een gietvloer neemt wel wat tijd in beslag. Het moet natuurlijk wel goed uitharden. Aan de andere kant, heb je meteen een excuus om een aantal daagjes naar een hotel te gaan!
  • doordat een gietvloer egaal is, zie je er wel eerder kleine krasjes op en stofjes. Dit laatste vind ik persoonlijk niet zo’n nadeel. Je moest eens weten hoeveel stof op de meeste vloerbedekkingen ligt die je dus niet ziet. Jakkes!

Deze voor- en nadelen hadden we naast elkaar neergelegd. Toch was het ineens een PVC vloer in visgraat die ons harten stal. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niet ooit voor een gietvloer ga. We hebben immers ook nog een bijgebouw van ruim 100 m2!