Het is een flink karwei en kost ook enorm veel geld om een badkamer te verbouwen. Wanneer de basis echter nog goed is, hoef je er weinig aan te veranderen. Geef je badkamer gewoon een mini make-over!

Mini make-over

Met slechts enkele aanpassingen kun jij in je badkamer heel wat veranderen. Je kunt er zelfs een totaal andere sfeer mee creëren. Er komt geen puin bij kijken en je portemonnee hoeft niet al te dik te zijn voor wat kleine aanpassingen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken en wat je moet veranderen? Ik geef je hieronder enkele tips!

Badkamer meubel vervangen 

Wil je direct een andere sfeer in je badkamer, dan kun je dit het snelste bereiken door je badkamer meubel te vervangen. Je kunt kiezen voor een badkamer meubel met wasbak of ga voor een mooi meubel met een losse waskom. Een van de laatste trends op het gebied van badkamers is om hout toe te voegen aan je badkamer. Kies daarom bijvoorbeeld voor een mooie eiken badkamer meubel. Heb je witte badkamertegels? Mooi, want een houten badkamer meubel is perfect te combineren met een rustige basis. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een echte eyecatcher zoals hieronder!

badkamer mini make-over

Voeg luxe toe 

Bestel alles bij een badkamer specialist. Wil je een echt luxe uitstraling aan je badkamer geven, dan moet je ook kiezen voor kwaliteit. Kies voor een mooie grote badkamer spiegel met verlichting. Het geeft niet alleen een luxe uitstraling, het is ook nog eens enorm praktisch! Je kunt natuurlijk ook gaan voor een antieke spiegel op je badkamer.

badkamer spiegel

Kies ook voor luxe accessoires in je badkamer. Zet geen goedkoop zeeppompje op je wastafel, maar kies voor een mooie zeepdispenser. Je shampoo flessen kun je ook eenvoudig overhevelen in mooie flessen. Staat meteen een stuk minder rommelig. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor shampoo bars. Deze zijn milieubewust, nemen weinig ruimte in beslag en geven een echte hotel-look aan je badkamer!

zeep dispenser
shampoo bars

Ruim het op 

Over rommelig gesproken: zorg dat je badkamer opgeruimd is. Geen losse troepjes, maar alles netjes gesorteerd. Het liefste heb je natuurlijk enorm veel opbergruimte. Zo is alles netjes uit het zicht. Er zijn tegenwoordig allerlei kastjes verkrijgbaar in bijzondere maten. Heb je dus net een klein hoekje over, kijk of je er een kastje kan ophangen.

Manden kunnen ook wonderen doen en ze staan ook nog eens gezellig. WC rollen zet je dus niet meer in een nisje, maar bewaar je in een mandje in datzelfde nisje. Wees ook creatief! Gebruik mooie glazen potjes om wat spulletjes in te bewaren. Een mooi potje vol met oorstaafjes, een potje vol met wattenschijfjes en ga zo maar door. Weg met al dat plastic: kies voor een milieubewuste badkamer. Staat ook nog eens een stuk leuker!

badkamer organiseren

Gaan jullie ook aan de slag met een mini make-over?