Ik hou van een persoonlijk interieur en hoe kun je dat nu beter bereiken dan het gebruik van foto’s? Ook al zie je ze niet vaak op mijn Instagram voorbij komen, toch heb ik vrij veel foto’s in mijn interieur staan. Ik werd uitgedaagd om ook eens een foto op glas te proberen. En dat laat ik mij natuurlijk geen tweede keer zeggen.

Foto op glas

Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden voor het drukken van je foto’s. Vroeger (hoor mij nu, hihi) waren natuurlijk foto’s op canvas immens populair. Ook daar heb ik er een aantal van gehad. Inmiddels kun je vrijwel overal je foto op laten drukken. Ik heb ze dan ook in allerlei soorten: op hout, op aluminium en sinds kort dus ook op plexiglas. Eigenlijk was ik voorheen altijd het meest enthousiast over mijn foto op aluminium. Ik heb overigens alleen zwart-wit foto’s in huis om het toch rustig te houden. Op aluminium is het contrast echt super mooi waardoor je een goede diepte in de foto krijgt.

foto op glas

Mijn mening

Maar wat vind ik nu eigenlijk van mijn nieuwe foto op glas? Ik moet eerlijk zeggen dat ik al helemaal verliefd was op de foto. Ik heb hem op tweede kerstdag 2017 in de ochtend gemaakt in de Loonse en Drunense duinen. Die liggen naast onze woonplaats en daar gaan we dan ook met regelmaat even wandelen. De kindjes “moesten” even poseren voor mij bij een hek. Ik vond het zonlicht erachter zo mooi. Die plassen ervoor waren echter niet zo handig. Je hoeft Jake en Jackie natuurlijk niet te vragen daar netjes te gaan staan want al snel gingen ze in de plassen stampen. Gelukkig moesten ze nog andere kleertjes aan voordat we gingen dineren bij mijn ouders. Stiekem ben ik echt trots op deze foto en dat terwijl hij met mijn smartphone is gemaakt!

Ik wist dus al snel dat ik deze foto op glas wilde laten drukken. Plexiglas heeft hetzelfde effect op een foto als aluminium. Het geeft een mooie diepte in de foto. Je kunt hem bestellen in verschillende diktes. Ik heb gekozen voor 5mm (je kunt ook kiezen voor 3mm en 10mm). Afhankelijk van de grootte van je foto zou ik de dikte aanpassen denk ik. Ik heb een foto van 40×60 en vond deze dikte daar wel bij passen. Ik ben in ieder geval echt super blij met het resultaat. De foto is ook echt super scherp gedrukt! Ik heb hem nu een plekje gegeven in mijn hal maar ik ga hem niet ophangen zodat ik hem ook kan meenemen in één van mijn vele restyle buien hihi

plexiglas interieur

Heb je mijn oude bedtafel gespot in mijn hal? Klopt! We hebben een nieuwe moeten maken voor op onze slaapkamer omdat ons nieuwe bed een stukje hoger was. Nu is de bedtafel gewoon omgetoverd tot sidetable! Check overigens mijn reeks blogposten over de restyling van onze slaapkamer!