Mijn grootste ergernis als moeder is toch wel al die enorm gekleurde plastic speelgoed van de kindjes. Ik als liefhebber van zwart en wit besef als geen ander dat kinderen dat nou eenmaal leuker vinden. Maar er is ook een tussenweg die ik graag met jullie deel. Mijn favoriete speelgoed op een rijtje:

Mijn favoriete speelgoed

Ik houd dus echt niet van kleur in ons interieur. Elke avond gaat er dus zo veel mogelijk speelgoed achter slot en grendel zodat ik er zelf niet naar hoef te kijken. Toch heb ik een aantal favoriete items in huis die van mij best mogen blijven slingeren. Sterker nog… ik ben er zelf een beetje verliefd op.

Znoet sliding board game

Ik zal beginnen met mijn favoriete (nieuwe) speelgoed voor de kids. Het is het sliding board game. Anders genoemd een sjoelbak voor kinderen (alleen moeten de juiste diertjes ook nog eens in het juiste vakje). Bij ons thuis zijn we gek op sjoelen. We hebben de kindjes dus ook al snel mee laten sjoelen tijdens speciale gelegenheden zoals kerst en pasen etc. (want dan pakken we meestal de sjoelbak er bij). Nu is het voor kindjes natuurlijk wel heel moeilijk om te sjoelen aangezien ze de sjoelstenen nog niet helemaal naar het einde kunnen kaatsen. Toen ik deze kindersjoelbak tegenkwam, was ik direct verliefd. Buiten het feit dat hij een stuk korter is en daardoor gemakkelijker te spelen voor de kindjes, is hij ook nog eens super mooi om neer te zetten in huis. Wat helemaal makkelijk is, is dat hij ook nog eens op te vouwen is en meegenomen kan worden in een draagzak. Zo kun je hem eenvoudig opbergen maar kan hij ook nog eens meegenomen worden! De kindjes zijn fan en ik ook!

Waytoplay

Wie een zoon heeft weet dat jongens nou eenmaal een sterke voorkeur voor auto’s hebben. Jake heeft dat ook enorm. Hij heeft een groot aantal metalen autootjes waar hij graag mee door het huis crossed. Hij kan er uren mee bezig zijn. Heerlijk! Hij heeft voor zijn derde verjaardag een aantal sets WaytoPlay wegdelen gekregen. Ze zijn tweezijdig gedrukt dus je kunt bochten ook gewoon omdraaien. Ze zijn van rubber en daarmee super flexibel. Je legt ze dus gewoon over dorpels heen. Jake blij, mama blij hihi

Balance Board

Oké ik heb niet echt het originele Wobbelboard maar ik heb een goedkopere variant van Kinderfeets. Toch is de pret er niet minder om. Hij wordt op allerlei manieren gebruikt: om te wiebelen, te stunten, als schans voor de autootjes en ga zo maar door. Echt een aanrader!

Kapla

Onze kindjes houden beide ook echt veel van bouwen. Ik geef eerlijk toe: we hebben ook gekleurde duplo blokken waarmee ze ook spelen, maar mijn favoriet zijn toch wel de kapla blokken. Het zijn eigenlijk super eenvoudige houten blokjes die je kunt stapelen. Je kunt ook verschillende boekjes kopen met voorbeelden en bij een grotere doos zit al een boekje. In het begin, toen Jake nog wat jonger was, bouwde Jim hoge torens voor hem die hij vervolgens om kon laten vallen door één van de onderste blokjes weg te trekken. Inmiddels bouwt Jake zelf de mooiste gebouwen en torens. Spoiler alert: (gelukkig kan Jake nog niet lezen) Sinterklaas brengt dit jaar ook een doosje zwarte Kapla blokken naar ons huis. Je hebt ze namelijk ook in verschillende kleuren.

Ikea Duktig

Tja, wie kent deze nu niet: het IKEA keukentje Duktig. Ik schreef er al eens eerder een blog over hoe wij hem hebben gepimpt. Ik krijg dagelijks pizza als ontbijt van Jake of Jackie. Beide vinden ze hem helemaal geweldig en behoort hij echt tot het favoriete speelgoed. Ik heb er eigenlijk alleen houten speelgoed in zitten. Een houten theeservies van Djeco, houten bestek en diverse sets (zoals de pizzaset) van Lidl. Het liefste heb ik alles wel opgeborgen in de kastjes want het is een bom van kleurtjes. Helaas ligt er in de praktijk altijd wel wat van dat speelgoed op het aanrecht van het keukentje. De kindjes spelen er namelijk echt dagelijks mee en opruimen is nooit echt een hobby van ze geweest. Hoe dan ook… het liefste zou ik zelf met het keukentje spelen!

ikea duktig

IJskraam

Een aantal maanden voor Jake 4 jaar oud werd wisten we eigenlijk nog niet wat we cadeau moesten geven tot hij zelf met een idee kwam. Ik heb namelijk (bij gebrek aan een zolder of extra kamer) ons wasrek regelmatig op de overloop staan als de was moet drogen. Er hangt een zakje aan met wasknijpers in verschillende kleuren. Jake begon een soort rollenspel te doen dat hij een ijskraam had en ijsjes verkocht. Hij ging achter het wasrek staan en verkocht de gekleurde wasknijpers als verschillende smaken ijsjes. Een gele knijper was citroen, een rode aardbei en ga zo maar door. Het was schattig en hij bleef het doen dus toen bedachten we dat het wellicht leuk was om een echte ijskar te maken voor hem. Jim maakte de kar en verzorgde de afwerking: een echte ijscomanbel (van de rommelmarkt) en een dak van ijsstokjes (deze kun je gewoon per 100 kopen bij de Action voordat jullie denken dat ik zoveel ijsjes heb gegeten). Ze spelen er ook echt vaak mee een ook de vriendjes en vriendinnetjes die bij ons komen spelen zijn er weg van. Een schot in de roos dus!

Ik ben heel benieuwd: Hebben jullie ook favoriet speelgoed thuis?