Het klinkt te mooi om waar te zijn, een echt sprookje, maar is het wel realistisch? Ik neem je mee in mijn droom om samen oud te worden met je eigen huisje!

Samen oud worden met je huis

Oké dit klinkt een beetje raar maar ik wil jullie graag meenemen in een vraagstuk waar ik soms over nadenk. Een tijdje geleden overwogen Jim en ik namelijk om te gaan verhuizen. Onze kindjes worden wat ouder en ik merk dat we echt een extra kamertje missen boven. Of bijvoorbeeld een vaste zolder. Toen we eenmaal gingen oriënteren stuitten we echter op een flink aantal afwegingen die je moet maken. Als ik zie hoe snel de tijd om dit moment gaat, dan zijn de kindjes ook alweer zo het huis uit. Is al die extra ruimte in dat geval wel nodig? En als ik in dit huis blijf wonen tot ik oud en bejaard ben, moet ik me dan nu al gaan oriënteren op de soorten trapliften?

besparen energiekosten

Kosten van een verhuizing

Verhuizen kost altijd geld. Hoewel het soms best aantrekkelijk kan zijn, zal je er uiteindelijk toch best veel geld insteken. Aangezien Jim en ik eigenlijk ook heel veel reiswensen hebben (Lees: we hebben op een willekeurige doordeweekse avond alle landen op de wereld bekeken op Google Maps en daardoor een soort bucketlist gemaakt met allerlei landen die we ooit nog willen zien), is het eigenlijk ook weer zonde van al het geld dat verhuizen. Ik lees op dit moment veel financiële blogs omdat ik erg geïnspireerd raak door alle persoonlijke spaarverhalen. Dit strookt zo tegen het feit dat ik zou willen verhuizen. Liever ga ik dan 2x per jaar een grote reis maken of zorgen dat ik rond mijn vijftigste onze hypotheek heb afgelost.

Investeer in je woning

Daarbij komt ook dat we vrij veel geïnvesteerd hebben in onze huidige woning. We hebben door het hele huis horren voor de ramen, overal rolluiken, een mooie overkapping in de tuin en ga zo maar door. Wanneer je verhuist kun je dit allemaal weer opnieuw aanschaffen. Zo zonde! Wij hebben daarom besloten te blijven investeren in onze woning. Ooit willen we zonnepanelen en zo nu en dan mag best iets vervangen worden in ons huis (heb jij mijn blog ook al gelezen over de wens om onze vloer te vervangen?!). Die investering zul je echt niet allemaal terugkrijgen op het moment dat je je huis verkoopt maar uiteindelijk heb je het gewoon betaald voor je “woongenot”.

zwarte jaloezieën

Hoe denken jullie hierover? Ik moet wel eerlijk toegeven dat we hier op dit moment zo over denken maar wellicht als er echt een tof huis voorbij komt dat we deze beslissing ineens kunnen omgooien!