In deze blog vertel ik je alles over tafelbladen voor de eettafel. Welke keuzes moet je maken wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe eettafel. Deze blog is geschreven in samenwerking met Homeblend, een woonblog met uitgebreide vergelijker. Hier vergelijk je eenvoudig alle eettafels, dus ben je klaar met lezen, bekijk dan in ieder geval eens alle ronde eettafels op Homeblend.

Verschillende vormen tafelbladen

Je hebt binnen tafelbladen de keuze uit vier vormen: rechthoekig, rond, ovaal en vierkant. Je ziet dat rond dé trend is van 2020. Ronde eettafels worden steeds vaker gekozen, in plaats van rechthoekig, dat traditioneel de populairste vorm was. Vierkant heeft het voordeel van compacte eettafel, en ovaal combineert het speelse karakter van de ronde eettafel met de voordelen van een rechthoekige eettafel. Wat steeds vaker wordt benoemd: rondom de tafel zitten zorgt voor meer gezelligheid en langer tafelen, dus kies zelf maar.

Eettafelblad: dít zijn de keuzes die je moet maken

Verschillende materialen tafelbladen

Qua blad kun je wederom alle kanten op: hout, beton of marmer. Twee opkomende materialen als tafelblad zijn beton en marmer. De eerstgenoemde natuurlijk vanwege zijn stoere uiterlijk, dat perfect matcht met een industrieel interieur. Marmer zie je ook steeds vaker terug, vaak ook met marmeren salontafels. Echter blijft hout natuurlijk het meest populaire materiaal voor een tafelblad. De populairste houtsoorten zijn in 2020 mangohout, teakhout en eikenhout. Teakhout is het meest robuust, mangohout vaak wat roder en eikenhout natuurlijk traditioneel het meest strak.

Eettafelblad: dít zijn de keuzes die je moet maken

Verschillende woonstijlen tafelbladen

Tot slot jouw woonstijl: niet ieder tafelblad past natuurlijk in iedere interieurstijl. Is de rest van jouw inrichting in de industriële stijl, dan past een eettafel van robuust teakhout met een metalen onderstel perfect. Voor een landelijke inrichting zou ik gaan voor een houten eettafel, misschien wel met een kloosterpoot. Voor een moderne of vintage inrichting past ook een ronde eettafel, bijvoorbeeld met een tafelblad van mangohout goed. Combineer het met een spinpoot onderstel, en jouw eetkamer is er weer helemaal klaar voor.