Langzaamaan begint ons interieur steeds meer te veranderen in een vintage industrieel interieur. Ik houd van het stoere industriele in een woning maar ook zeker van producten die een verhaal laten zien. Ik geef je daarom enkele tips voor het creëren van een vintage industrieel interieur.

Vintage industrieel interieur

De vintage interieurstijl is super eenvoudig en goed te combineren met de industriële interieurstijl. Een industrieel interieur bevat namelijk vaak stoere items en materialen, ze zijn vaak robuust en hebben een doorleefd karakter. Vooral dit laatste zie je ook weer terug een de vintage interieurstijl.   Ik zelf heb ook stoere, zwarte metalen tafelpoten gecombineerd met onze cognackleurige bank. Ook hebben we een aantal vintage spullen in ons interieur. Het meeste komt uit de kringloopwinkel of van rommelmarkten maar je kunt tegenwoordig ook steeds meer “oude spullen” kopen die eigenlijk gewoon nieuw zijn. Ik kwam laatst  bijvoorbeeld de webshop van PIB tegen en daar kun je dus super goed slagen in beide interieurstijlen zodat je het meteen digitaal al kunt combineren.

interieurfoto

Vintage

Hoewel we een tijdje terug (en ik ook nog steeds) allemaal onze salontafel vervingen voor een aantal kleine bijzettafeltjes, zie je in de interieurtrends van 2019 de grote salontafels weer terugkomen. Zelf heb ik dan nog steeds mijn kleine tafeltjes maar een grote is natuurlijk ook wel erg praktisch dus wie weet schaf ik binnenkort ook weer een grote aan. Vintage salontafels zijn daarbij echt mijn favoriet. Ik vind het tafeltje hieronder bijvoorbeeld zo tof. Ik houd overigens sowieso wel van ronde tafels. Maar check die ene poot! Echt alsof hij zo uit de kringloop komt maar dan zonder gebreken want hij is gewoon spiksplinternieuw.

Industrieel

Hoewel ik veel kringloopvondsten in mijn interieur heb, heb ik toch vooral veel industriële meubels in ons interieur. Onze eettafel en onze nieuwe open kast zijn toch wel de twee grootste en opvallendste in huis. Ik houd van zwart en Jim is helemaal gek op staal. Zo voldoe ik aan zijn eisen en kan ik zelf ook stiekem steeds meer zwart toepassen in ons interieur.  Ik hou van industriële lampen en industriële tafels. Wij hebben onze eettafel zelf gemaakt met een nieuw onderstel en het blad van onze oude eettafel maar inmiddels is het blad wel echt aan vervanging toe. Ik zit er aan te denken om het blad binnenkort te vervangen maar wie weet kopen we ook wel gewoon een compleet nieuwe eettafel.

industriele tafels

Combineren

Het leuke is dat je deze stijlen natuurlijk ook gemakkelijk met andere stijlen kunt combineren. Zo zie ik op Instagram steeds vaker Vintage met Boho gecombineerd. Juist dat combineren maakt je interieur helemaal jouw eigen plekje. Kopieer dus niet maar kies gewoon de dingen uit die je leuk vind en verzamel zelf jouw eigen interieur.