Ben jij van plan om een kerstdiner bij jou thuis te geven dit jaar? Misschien heb je al een selecte groep in je hoofd of zelfs al uitgenodigd om langs te komen voor een gezellige avond. Dan is het wel zo leuk om wat originele recepten op te zoeken en voor een gezellige sfeer te zorgen. Waarschijnlijk heb je er nog niet vaak over gehoord, maar wat dacht je ervan om een kerstdiner buiten te geven? Gezien de temperaturen vraagt dit wat voorbereiding, maar laat je vooral inspireren! Met de volgende tips wordt het volgende kerstdiner buiten een succes.

Overkapping voor alle weersomstandigheden

De kans is bijna honderd procent dat het koud is tijdens de feestdagen. Hier kun je dus op anticiperen. Helaas kun je niet anticiperen op sneeuwval of regen, dus is het wel zo handig als je iets van een overkapping hebt waar je met z’n allen goed onder kunt zitten. Als je het even goed regelt, kun je deze ook nog gedeeltelijk winddicht maken. Daarnaast is een aankondiging naar je gasten wel handig, zodat ze warme kleding kunnen aantrekken in plaats van luchtige jurkjes en overhemden.

kerstdiner buiten

Een grote tafel en genoeg zitplekken

Ook is het een goed idee om een ruime tafel te hebben waar al je gasten aan kunnen zitten. Het moet natuurlijk wel een comfortabel diner worden, waar iedereen zijn eigen plek heeft. Je hoeft hier echt niet je dure tafel uit de woonkamer voor naar buiten te slepen, want met de juiste aankleding kan jouw tuin loungeset hier prima aan voldoen. Zorg wel dat je de tafel mooi dekt en dat je de meubelen goed beschermt. Je loungeset van hout zal het niet heel fijn vinden als er een glas rode wijn overheen gaat.

Een goede looproute door het huis

Nu je de setting helemaal geregeld hebt moet je even bedenken wat handig is qua looproute. Je moet waarschijnlijk een hoop eten, servies, drankflessen en glazen naar buiten brengen. Dit is vrij onhandig als de keuken niet in de buurt is en je eerst vier kamers door moet om de tuin te bereiken. Ook voor je gasten is het fijn als bijvoorbeeld het toilet niet te ver weg is, zodat ze niet met hun vieze schoenen al jouw vloeren vies maken. Als dit niet opgaat voor jouw huis is het misschien beter om het kerstdiner lekker traditioneel binnen te houden!