Als kattenliefhebber wil je ervoor zorgen dat je huis een comfortabele omgeving is. Dit hoeft gelukkig niet zo ingewikkeld te zijn. Want door je huis op de juiste manier in te richten en aan te passen, kun je ervoor zorgen dat je kat zich thuis voelt. En met de juiste investeringen weet je zeker dat je kat zich ook nog eens de hele dag door kan vermaken. Van speeltjes tot krabpalen, we geven je een paar erg handige tips om je huis katvriendelijk te maken

Investeer in genoeg speelgoed voor je eigen kat

Katten zijn van nature nieuwsgierige en speelse dieren. En dat merk je meteen vanaf de eerste dag dat je je kat in huis hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je huis voldoende speelgoed bevat. Want alleen op deze manier weet je zeker dat je kat zich lekker bezig houdt. Denk aan speelgoed zoals balletjes, muizen, een katten krabton, veren en speeltunnels. En door het speelgoed bij jou in huis regelmatig af te wisselen, kan dit ook helpen om de interesse van je kat te behouden.

katvriendelijk huis

Heb je op dit moment al meerdere krabpalen bij jou in huis?

Het hebben van krabpalen in huis is een echte must. Waarom? Dit is namelijk essentieel voor katten om hun nagels te onderhouden en hun territorium af te bakenen. Zorg er daarom altijd voor dat je meerdere krabpalen in huis hebt. Dit zet je het beste op strategische locaties neer waar je kat vaak komt. Waar je zoal op moet letten tijdens het kopen ervan? Krabpalen moeten stevig zijn en voldoende hoogte bieden. Want alleen op deze manier kan je kat zich volledig uitrekken tijdens het krabben. En na het krabben? Katten houden er dan erg van om zich terug te trekken op rustige en veilige plekjes. Zorg ervoor dat je huis voldoende verstopplekjes heeft, zoals kartonnen dozen en kattenmandjes. Deze plekjes bieden je kat een gevoel van veiligheid en comfort.

een katvriendelijk huis

Je kat kan de buitenruimte verkennen door middel van een kattenluik

Katten zijn van nature goede klimmers en genieten ervan om op hoogtes te zitten. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat je kat staat te popelen om de bomen en struiken bij jou in de tuin te ontdekken. Door middel van een kattenluik chip gaat de kat op de gewenste tijden naar binnen en buiten en met de nodige afscherming in de tuin, weet je zeker dat je kat niet kan ontspannen. En in huis? Installeer planken waar je kat kan klimmen en observeren.

Heb jij al een katvriendelijk huis?