Gezond leven is een hele uitdaging. Dagelijks worden we verleid door allerlei lekkernijen. Veel mensen zijn weliswaar van plan om gezonder te leven. Maar de resultaten op lange termijn blijven uit. Permanent resultaten behalen vraagt om aanpassingen aan je dagelijkse gewoontes. Waar beter te beginnen dan in je eigen woning? In dit blog lees je tips om je huis in te richten zodat je gezondheid erop vooruit gaat. Laat die gezonde lifestyle maar komen!

Omring jezelf met planten voor een betere luchtkwaliteit

De natuur is altijd een bron waar je op terug kunt vallen wanneer je op zoek bent naar gezondheid. Zoals iedereen weet zorgen planten ervoor dat er zuurstof in de lucht aanwezig is. Meer zuurstof betekent een hogere luchtkwaliteit. Daardoor hoeven je longen hoeven minder hard te werken. Bovendien hebben een heel aantal planten bijzondere eigenschappen. Ze zuiveren onder andere gifstoffen uit je huis. Hierdoor heb je meer energie en is het makkelijker om je te concentreren.

planten gezondheid

Een stijlvolle en nette woning stimuleert een actieve levensstijl

Als mensen worden we sterk beïnvloed door onze omgeving. Dat zit nou eenmaal in onze natuur. Daarom is het zo belangrijk om te zorgen voor een prettige en nette inrichting. Wanneer we in een aangename omgeving zijn, worden we gemotiveerd om actiever te zijn. Richt je huis daarom gezellig in. Hetzelfde geldt voor je werkplek. Niemand wordt vrolijk van een kale muur. Maar het gevaar dat je woning te druk wordt is ook aanwezig. Zorg altijd voor een mooie balans en wees niet bang om af en toe iets aan je interieur te veranderen. Aangezien aanpassingen in onze leefomgeving wederom een stimulans zijn om actief en gezond te leven.

gezonde lifestyle

Frisse lucht en ventilatie zijn onmisbaar voor een gezonde levensstijl

Bij het inrichten van je woning is het niet alleen van belang om te denken aan de esthetische aspecten. Aangezien je ook een gezonde leefomgeving nodig hebt. Het belang van ventilatie wordt vaak onderschat. Terwijl stilstaande lucht juist erg gevaarlijk kan zijn. Slechte ventilatie leidt tot een vochtige woning. Dat heeft allerlei gevolgen die je liever voorkomt. ‘s Nachts een raam openzetten doet wonderen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van luchtroosters. Door extra aandacht te besteden aan de inrichting van de ruimtes waar jij je tijd in doorbrengt, zet je direct een stap richting een gezonder leefpatroon.

Streef jij naar een betere levensstijl? Combineer een gezond interieur met verantwoorde voeding en kijk op www.happyhealthy.nl!