Een hoogslaper voor een volwassen persoon. Het is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks voorbij ziet komen. Toch zul je het steeds vaker zien en zal het uiteindelijk misschien zelfs een opkomende trend zijn. Ik neem je mee in de wereld van hoogslapers. Wist je bijvoorbeeld ook dat je ook kunt kiezen voor een 2 persoons hoogslaper?

De hoogslaper van Jim

Jaren heeft mijn man geslapen op een hoogslaper. Niet omdat ik hem niet lief vond en hij niet bij mij in bed mocht, maar toen hij nog thuis bij zijn ouders woonde. Toen ik hem leerde kennen was hij inmiddels al 19 jaar oud. Of ik het gek vond dat hij in een hoogslaper sliep? Best wel. Hij was immers bijna 20 en hoogslapers zijn toch bedden voor kinderen?! Gelukkig had hij ook een slaapbankje op zijn kamer staan, dus wanneer ik bleef logeren sliepen we daar op.

Fotocredits: Furnlovers

Opkomende trend

Toch zie je steeds meer de trend van minimaliseren. Mensen willen minder spullen in huis, proberen steeds minder te kopen en vinden kleiner wonen steeds prettiger. Het is niet voor niets dat Tiny houses hun opmars maken. Je hebt eigenlijk ook helemaal niet zoveel ruimte nodig. Je moet alleen wel creatief met je ruimte om gaan. In de hoogte denken is daarom dé oplossing wanneer je klein woont!

Hoogslapers

Even terug naar Jim. Hij had een hoogslaper met daaronder een bureau. Dat scheelt natuurlijk enorm veel ruimtegebruik in je slaapkamer. Diezelfde vierkante meters hebben namelijk in plaats van 1 functie ineens 2 functies. Ook kun je jouw hoogslaper combineren met een zitplek zoals een bank. Hoogslapers zijn ideaal voor kinderkamers, maar ook voor studentenkamers. Er zijn ook tweepersoons hoogslapers verkrijgbaar dus ook voor je tiny house is het ideaal!

Inspiratie

Nog niet helemaal overtuigd? Ik weet zeker dat de volgende Instagram posts je zeker zullen overtuigen: