Al een aantal jaar hebben Jim en ik de wens om een tweede huisje ergens te hebben. Het hoeft niet groot te zijn, maar gewoon een plek waar je even lekker naartoe kunt. Zo zagen we een tijdje geleden ook een mooi chalet. Zo’n chalet is natuurlijk super leuk, maar wel lastiger inrichten omdat je met beperkte ruimte zit. Ik verdiepte mij er daarom in en deel nu een aantal handige tips zodat een chalet inrichten een makkie wordt!

Chalet inrichten

Een woonchalet kopen doe je natuurlijk niet zomaar even. Je verdiept te waarschijnlijk goed in de omgeving van het chalet. Vaak verhuren mensen ook hun chalet dus moet de locatie interessant zijn, maar ook de inrichting moet naar wens zijn van veel mensen. Dat laatste is nog best lastig. Je wilt immers dat het sfeervol is, maar het moet ook gemakkelijk schoon te houden zijn. Tijd om snel de tips met jullie te delen!

Tip 1: Kleurkeuze

Iedereen weet dat lichte kleuren de ruimte groter laten lijken. Zeker bij een chalet met beperkte ruimte, kan dit dus kansen bieden. Ga nou alleen niet alles meteen wit schilderen want het grote nadeel hiervan is, dat je er alles op ziet. Datzelfde geldt voor je meubels en stoffering. Waarom denk je anders dat er vaak zulke gekleurde en drukke gordijnen hangen in je vakantieverblijf. Waar je thuis een mug probeert weg te jagen, sla je hem in een gehuurde chalet gewoon plat tegen de muur dood. Je kunt dus beter gaan voor zachte zand of grijs tinten.

chalet

Tip 2: Kwaliteit meubels

Natuurlijk wil je wel een goede kwaliteit aanbieden. Ook wanneer je zelf verblijft in het chalet, wil je wel comfort kunnen ervaren. Ga dus niet bezuinigen op kwaliteit. Kies voor een goede stevige bank, comfortabele eetkamerstoelen en stevige bedden. Er wordt ook eerder geklaagd over een te zacht matras dan een te hard matras en na verloop van tijd wordt deze toch al zachter. Je kunt dus beter kiezen voor stevige, harde bedden.

Tip 3: Schoonmaak-proof

Zoals ik al eerder benoemde met de kleurkeuze in je chalet, moet je bij werkelijk alles bedenken: is dit goed schoon te houden? Kleine accessoires zijn natuurlijk gezellig, maar kost extra veel tijd om schoon te houden. Ook kunnen deze kleine accessoires eerder kwijt raken of stuk gaan. Een mooie lichte bank past wellicht heel mooi in je chalet, maar moet je telkens weer reinigen met een stomer om hem er fris uit te laten zien. Je kunt dan dus bijvoorbeeld beter kiezen voor een grijze bank.

chalet inrichten

Tip 4: Zorg voor entertainment

Hoewel vakantiegangers vaak hun eigen entertainment meenemen, staat het altijd goed in een brochure wanneer je entertainment aanwezig hebt in je chalet. Dit kan van klein (gezelschapsspelletjes) tot groot zijn (een sauna in de badkamer). Denk ook eens out of the box. Heb je een chalet aan de kust, leg dan een metaaldetector in het huisje. Of heb je een chalet met een mooi uitzicht, zorg dan voor de aanwezigheid van een verrekijker.

Vergeet vooral niet dat het jouw chalet is, dus vergeet je eigen smaak ook niet!