Het geeft meteen meer waarde aan je woning en natuurlijk ook aan je woonplezier: het laten plaatsen van een aanbouw. Natuurlijk doe je dit niet zomaar en maak je goede overwegingen en een plan voordat je gaat starten. Ik geef je daarom 3 handige tips zodat je jouw aanbouw op de juiste wijze laat plaatsen.

Een aanbouw laten plaatsen

Laten we eerlijk wezen: ongeveer 10 maanden van het jaar ben jij voornamelijk binnen te vinden. Die andere 2 maanden probeer je natuurlijk zoveel mogelijk buiten te leven. Als het weer eenmaal meezit. Dat is helaas in Nederland niet altijd gegarandeerd. Het wooncomfort en gemak in huis is daarom wellicht net iets belangrijker dan buitenhuis. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen ervoor kiezen een klein deel van hun tuin op te offeren voor een mooie aanbouw. Het is alleen best wel een klus: achtergevel eruit, aanbouw bouwen etcetera. Daarom deel ik hieronder 3 handige tips:

aanbouw laten plaatsen

Tip 1: Snel een aanbouw realiseren 

De voornaamste reden waarom mensen het laten plaatsen van een aanbouw blijven uitstellen is omdat ze niet graag in een verbouwing zitten. Wil je snel een aanbouw realiseren en niet maanden lang in het puin zitten, dan kun je kiezen voor prefab bouw. Prefab bouw wordt enorm snel gerealiseerd. Het is niet voor niets dat grote bouwbedrijven steeds vaker werken met prefab voor de woningbouw. Het is duurzaam, voordelig en snel. Wat wil je nog meer?

Tip 2: Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is echt een must bij het laten plaatsen van een aanbouw. Waarschijnlijk moet je een vergunning aanvragen. Houd er dan ook rekening mee dat hier best wel wat tijd overheen kan gaan. Om dit te versnellen kun je van te voren de vereisten aanvragen bij de gemeente. Deze kun je dan direct meenemen tijdens het laten maken van de bouwtekeningen. Zo voorkom je dat jouw plannen worden afgekeurd!

Tip 3: Doe het goed of doe het niet!

Je laat een aanbouw slechts eenmalig plaatsen. Neem daarom alle mogelijkheden in overweging. Kies meteen voor duurzame oplossingen. Je wilt dat naderhand niet nogmaals hoeven te doen. Laat bijvoorbeeld meteen vloerverwarming plaatsen in de aanbouw, zorg voor goede isolering en laat HR++ glas zetten. Denk ook meteen aan de hoeveelheid licht in huis. Nu je huis wordt uitgebouwd kan het zijn dat het een stuk donkerder wordt in huis. Overweeg daarom bijvoorbeeld een lichtkoepel. Dat heeft niet alleen een positief effect op de hoeveelheid licht in huis, maar zorgt ook direct voor een luxe uitstraling van je aanbouw.