Het is inmiddels al even geleden en ik heb hem zelfs al niet meer maar ik wilde toch deze DIY met jullie delen. Wij maakten namelijk zelf een bedhuisje voor een ledikantje. Inmiddels heeft Jackie natuurlijk al haar stoere monochroom kinderkamer maar hierbij nog een throwback naar haar witte babykamer.

Bedhuisje

Je hebt natuurlijk kant-en-klare varianten te koop. Heel mooi, perfect afgewerkt maar ook vrij prijzig. Ik liet een aantal foto’s zien aan Jim want ik vond het leuk voor de babykamer van Jackie (ze was overigens nog niet geboren). De babykamer bleef redelijk hetzelfde als die van Jake maar ik wilde toch bewust wat aanpassingen doen zodat het niet exact dezelfde was. Jim vond het bedhuisje ook leuk maar zei meteen: “Die maken we natuurlijk gewoon zelf”. Daar zeg ik geen nee tegen en een nieuwe DIY klus was geboren.

bedhuisje maken

Stappenplan

Ik kan nu een heel stappenplan schrijven maar eigenlijk spreekt het voor zich. Je zult de maten aan moeten passen aan je eigen ledikantje en kamertje. Wij maakten hem net iets breder als het ledikantje. Wellicht een tip: je kunt het bedhuisje later ook nog gebruiken als bureautje (wanneer je er een bureaubladje in maakt) of als kledingkast als je er een kledingkast roede in maakt. Met het vaststellen van de afmetingen kun je daar bijvoorbeeld ook al rekening mee houden.

babykamer

Last-minute

Bij ons liep het niet geheel volgens planning. Ik was 36 weken zwanger toen Jim en ik het bedhuisje s’avonds in elkaar schroefden. Hij was helemaal in elkaar gezet en hoefde alleen nog wit geverfd te worden. Jackie vond het al prachtig denk ik want ze besloot dat het tijd was om te komen. Na het opruimen van de klusspullen braken mijn vliezen. Een week in het ziekenhuis zorgde er echter wel voor dat Jim met wat hulp het bedhuisje nog kon afmaken en Jackie meteen in haar mooie nieuwe kamertje kon slapen met het bedhuisje toen ze thuis kwam.

Lijkt alweer eeuwen geleden dat we een baby’tje in huis hadden!