Elk jaar spotten we weer vele nieuwe trends op het gebied van interieur. Met een nieuw jaar in het verschiet (de dagen worden immers weer korter), komen ook de interieurtrends voor 2023. Her en der zijn er al trendkleuren bekend gemaakt. Ook op het gebied van vloeren zien we een verandering. Benieuwd naar de vloer trends van 2023? Je bekijkt ze hieronder!

Vloer trends van 2023

Een vloer verander je niet jaarlijks. We zien dan ook dat de “trends” op het gebied van vloeren, niet zo snel veranderen als die van bijvoorbeeld trendkleuren (een likje verf is nou eenmaal sneller toegepast dan het leggen van een compleet nieuwe vloer). Ook de soorten vloeren blijven redelijk gelijk. Zo is de PVC vloer ook in 2023 nog erg populair. Zit ik gelukkig goed met mijn mFLOR Parva Plus Visgraat 40810 Light Sycamore op de benedenverdieping (te koop bij onder andere Evim vloeren). Wel verdwijnen gietvloeren langzaamaan een beetje meer. Een jaar of 5 geleden waren die enorm populair, maar vanwege het onderhoud ervan kiezen toch veel mensen inmiddels weer voor een andere vloersoort. 

Legpatronen

Op het gebied van merken, kleuren en legpatronen zien we wel een verschuiving. Hoewel de visgraat en hongaarse punt hun populariteit niet verliezen, wordt nu wel gekozen voor een andere manier van het toepassen van deze legpatronen. Je kunt namelijk zelf vrij lastig een visgraat of hongaarse punt leggen. Je kunt dit beter door een vakman laten doen. Gelukkig denken vloerfabrikanten hier graag over mee na. Zo heeft Quick-Step bijvoorbeeld een Impressive Patterns-collectie. Deze vloeren creëren het idee van een hongaarse punt vloer, maar hebben in werkelijkheid het super eenvoudige Uniclic kliksysteem. 

vloer trends 2023

Kwaliteit bovenal

Daarnaast kiezen we in 2023 toch eerder voor een kwaliteitsmerk op het gebied van vloeren. Quick-Step laminaat is bijvoorbeeld niet van een echt houten vloer te onderscheiden en hebben een bescherming tegen water en krassen. Een verstandige keuze voor heel wat jaren. Met de stijgende vaste lasten (zoals energiekosten) zoeken we in 2023 juist naar verstandige keuzes en goede investeringen. Een vloer die jarenlang meegaat en mooi blijft, past daar helemaal bij. 

Warmere kleuren 

Qua kleuren voor vloeren zien we juist de warmere tinten terugkomen in 2023. Een grijze vloer zul je dus niet zo snel meer zien. We kiezen juist voor een warme eik kleur of een donker bruine vloer. 

vloer trends van 2023

Welke vloer hebben jullie of zouden jullie willen?