Een aantal jaar geleden was de Urban Jungle een enorm populaire interieurstijl. Sommige mensen hebben nog steeds een Urban Jungle interieur, anderen hebben inmiddels al iets minder planten in huis. Toch zijn kamerplanten nog steeds populair! Niet zo gek: ze zijn gezond voor je, mooi ter decoratie en ze halen buiten naar binnen. Benieuwd naar de kamerplanten trends voor 2022? Let op, hier komen ze!

Planten zijn tijdloos! Laat dat voorop staan. Maar ook op het gebied van planten kun je altijd een aantal trends waarnemen. Zo haalden we een aantal jaar geleden massaal de Pilea (ookwel pannenkoekenplant) in huis en groeiden onze huizen daarna vol met Monstera’s. Afgelopen jaar was het vooral de Strelitzia Nicolai die de show stal op Instagram. Voor het jaar 2022 zijn er ook al een aantal prognoses gedaan door Bloemenbureau Holland. Deze zijn ingedeeld in 2 periodes: de lente/zomer en de herfst/winter.

Lente/zomer 2022

In het voorjaar is de trend Bright and Breezy. Bij deze trend staat onbezorgd genieten centraal. En wie wil dat nou niet na die roerige jaren die we achter de rug hebben. Enkele planten die we zeker terug gaan zien zijn de; Genista, Caladium, Campanula, Bougainvillea, Epipremnum en de Oxalis. Deze laatste wordt ookwel een geluksklaver genoemd en is enorm makkelijk te onderhouden. De Epipremnum – die hieronder te zien is – is ook enorm leuk om te stekken!

kamerplanten trends 2021

Herfst/Winter 2022

In het najaar zien we de trend Traditional Sentiment. Hierin draait het om het bekende, vertrouwde en lokale in een veranderende wereld. Je ziet dus traditionele planten die een moderne twist krijgen. Enkele planten die we in het najaar dus zeker terug gaan zien zijn de; Saintpaulia, Kalanchoe, Begonia, Fatsia, Platycerium en de Maranta. Bij de Begonia is de “stippenvariant” echt een aanrader.

kamerplanten trends voor 2022

Planten integreren in je interieur

Het is niet zo dat je elke plant zomaar kunt toevoegen aan je interieur. Het hoort echt te passen bij de stijl. Waar we de laatste jaren steeds meer gingen ontspullen, zien we dat ook terug in de planten. We hebben niet verspreid door het hele huis planten staan, maar kiezen ervoor planten in groepjes bij elkaar te zetten. De potten worden eenvoudiger waardoor er meer aandacht ontstaat voor de plant zelf. Ook kijken we meer naar de functie van de plant. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn sommige planten luchtzuiverend. Ideaal dus om ze toe te voegen aan je werkplek!

Benieuwd hoe je bepaalde planten kunt verzorgen? Ik schrijf er regelmatig een blog over. Lees bijvoorbeeld ook eens: Rubberplant verzorgen: Tips en tricks!