Al ruim een jaar lang zijn we veel aan huis gebonden. Dagjes uit, horecabezoek en bijvoorbeeld vakanties zijn maar amper of niet mogelijk geweest. Daarnaast werd er veel meer thuisgewerkt, en zal dit ook in de toekomst waarschijnlijk de norm zijn. Nu veel mensen opeens veel meer tijd thuis doorbrengen, is het dan ook niet gek dat er eens kritisch naar de eigen woning wordt gekeken. Voldoet deze nog wel aan je wensen en eisen? Of ben je wel toe aan een verandering van je interieur, nu je daar al zoveel tijd hebt doorgebracht? Hieronder lees je meer over de interieurtrends van 2021.

Een rustige, maar warme en gezellige uitstraling

Afgelopen jaar hebben mensen van hun woning weer echt een thuis hebben gemaakt. Gezelligheid en warmte zijn erg belangrijk geworden, maar wel met het motto ‘less is more’ in het achterhoofd.

Houten afwerkingen waren de afgelopen jaren al aan een opmars bezig. Dit jaar zijn echter vooral warme houtsoorten in vloeren, meubels en decoraties erg populair. De nieuwste trend waarin dit terugkomt heet Japandi. Hierin wordt op een minimalistische manier de moderne flair van Scandinavisch design gecombineerd met de tijdloze elegantie van Japanse esthetiek. Verder komen ook duurzame designs en gerecyclede materialen in steeds meer woningen terug. Voor wat betreft accessoires kun je tenslotte echt niet heen om industriële verlichting, opvallend behang en een statement piece.

japandi
interieurtrends

Geld lenen voor een nieuwe inrichting

Veel mensen hebben het afgelopen jaar veel minder uitgegeven aan onder andere etentjes, festivals en vakanties. Hoewel er behoorlijk wat gespaard is, is dit niet altijd voldoende voor een nieuw interieur. Wil je wel graag veranderingen in je interieur aanbrengen, maar heb je niet genoeg spaargeld of wil je dit daar niet aan uitgeven? Omdat de rentes erg laag zijn momenteel, kun je geld lenen tegen voortreffelijke tarieven. Een lening moet altijd financieel verantwoord worden afgesloten. Daarom is het belangrijk om na te gaan welk leenbedrag past bij onder andere je inkomen, gezinssituatie en andere financiële verplichtingen zoals woonlasten. 

Een lening aanvragen doe je snel en gemakkelijk online. Dit hoeft je maar een paar minuten te kosten, en je kunt eenvoudig rentes en andere voorwaarden van verschillende geldverstrekkers vergelijken.

japandi stijl

Tip: als je een nieuw interieur hebt, wil je hier natuurlijk met volle teugen van genieten. Met deze schoonmaakmiddelen houd je je nieuwe interieur helemaal spik en span!

Trendy kleuren in 2021

Een verandering van je interieur hoeft niet altijd een grote investering te vragen. Soms is het ook al mogelijk je woning een compleet andere uitstraling te geven door een of meerdere muren in een trendy kleur te verven, of te kiezen voor nieuwe accessoires. Trendy kleuren die in 2021 veel zullen worden teruggezien, zijn natuurlijke kleuren die gezelligheid en warmte uitstralen. Denk hierbij aan marineblauw, warme grijstinten en aardetinten zoals terracotta en donkerder bruin. Accessoires met metallic kleuren van dezelfde hoofdkleur kunnen daarnaast voor verdieping van het palet zorgen.