Zelf houd ik er enorm van: rijtjes met daarin een top 5. Zeker wanneer het gaat om gereedschap. Er is namelijk zo enorm veel te koop en je kunt door de bomen het bos vaak niet meer zien. Overzichtelijke rijtjes geven dan inzicht in de beste producten en zo kan je heel simpel een keuze maken. Vandaag deel ik met jullie daarom dé beste slagschroevendraaiers van dit moment. 

Slagschroevendraaiers

Waarom een slagschroevendraaier? Heel simpel. Ik werd geïnspireerd door een privé kwestie. Het maken van de schutting en vervolgens de terrasoverkapping werd onze 8 jaar oude slagschroevendraaier te veel. Hij raakte oververhit en nu moeten we helaas een nieuwe kopen. Voor Jim natuurlijk helemaal geen straf om nieuw gereedschap uit te kiezen. Nu begint alleen de zoektocht: Welke slagschroevendraaier is nou de beste? 

Waar gebruik je hem voor?

De slagschroevendraaier gebruik je vooral bij intensievere klussen. Waar een accu schroefmachine het vaak niet aan kan, is de slagschroevendraaier een uitkomst. Hij is robuuster en heeft een hoger toerental. 

Beste slagschroevendraaier 

Aan de hand van de website Gereedschapreview heb ik hieronder een lijstje gemaakt met 5 hele goede slagschroevendraaiers. Elk voor een andere doelgroep dus lees je even goed in;

Makita DTD152Z 

Voor wie: Universeel (beste keuze!)
Deze slagschroefmachine heeft met een 18 V motor genoeg kracht en een lange levensduur. Hij heeft een aantal handige extra’s waaronder een LED lampje (die nog 8 seconden blijft branden na het indrukken van de knop) en een riemhaak. Deze slagschroefmachine is echt geschikt voor de zwaardere klussen. 

Nadeel: Geen accu standaard meegeleverd. Deze moet je dus nog los aanschaffen. Hij weegt 2,9 kg wat aan de hoge kant is voor een slagschroevendraaier.

Makita DTD152Z

TROTEC PIDS 10-20V 

Voor wie: de Hobbyklusser
Deze slagschroevendraaier heeft 5 standen waarmee je goed het toerental kunt kiezen. Binnen 1 uur is de accu volledig opgeladen. Voor de hobbyklusser de must-have slagschroevendraaier. 

Nadeel: Luid en niet zo krachtig/robuust 

TROTEC PIDS 10-20V

Makita DTD154Z

Voor wie: de Semi-pro
Deze slagschroevendraaier is perfect voor de semi-professional. Hij is enorm gebruiksvriendelijk en krachtig. 

Nadeel: Geen accu standaard meegeleverd. Deze moet je dus nog los aanschaffen. 

Makita DTD154Z

DeWalt DCF887N-XJ 

Voor wie: de Professional
Wie DeWalt zegt, weet eigenlijk al dat het geschikt is voor Professionals. De motor is koolborstelloos wat ervoor zorgt dat deze een lange levensduur heeft en je de accu minder snel hoeft op te laden. Hij is enorm krachtig en daarom geschikt voor de professionelere klussen. 

Nadeel: Geen accu standaard meegeleverd. Deze moet je dus nog los aanschaffen. 

DeWalt DCF887N-XJ

Black&Decker BDCIM18N-XJ 

Voor wie: Iedereen die op zoek is naar een budgetvriendelijke slagschroevendraaier
Ben je een hobbyklusser die een goede slagschroevendraaier wilt hebben, maar niet enorm veel budget heeft? Dan is deze slagschroevendraaier perfect voor jou. Het is licht van gewicht en is comfortabel in gebruik. 

Nadeel: Geen accu standaard meegeleverd. Deze moet je dus nog los aanschaffen. Ook is hij erg luid. 

Black&Decker BDCIM18N-XJ