Er zijn voortdurend nieuwe trends te zien en de mogelijkheden worden ook steeds groter.  Het is een heel karwei om al die nieuwe trends bij te houden. Er verandert zo veel.  Eigenlijk zo’n beetje op elk gebied.  Zo ook op het gebied van verlichting.  Benieuwd naar welke verlichting op dit moment enorm populair is en waarom? Ik deel deze verlichting trends in dit artikel en ga jou ook overtuigen om deze aan te schaffen! 

Verlichting trends 

Er zijn een drietal duidelijke trends op het gebied van verlichting.  Ik heb het dan natuurlijk niet over de stijlen van verlichting. Dit is helemaal afhankelijk van de interieur trends die populair zijn.  Nee, ik ga het echt hebben over een aantal functionaliteiten die echt zijn opmars hebben gemaakt afgelopen jaar.  Benieuwd naar welke ik dan bedoel? Onder andere Solar verlichting is immens populair geworden. Niet zo gek natuurlijk nu we steeds duurzamer gaan leven. Ook  WiFi verlichting is inmiddels voor iedereen toegankelijk geworden en heeft daardoor echt een opmars gemaakt.  Daarnaast zien we een soort verlichting die al populair was,  maar inmiddels niet meer weg te denken is uit de wereld van verlichting: ledstrips

Solar verlichting 

Wanneer je een paar jaar geleden rondkeek op de afdeling verlichting, zag je wellicht een aantal solar lampen.  De kwaliteit was vaak niet echt je van het.  Inmiddels is solar verlichting echt verder ontwikkeld en is er een ruim assortiment solar verlichting te koop.  Wie zegt dat solar verlichting aan de dure kant is,  heeft het niet helemaal begrepen. Doordat je gratis stroom/energie gebruikt opgewekt door de zon, heb je die investering van de solar lampen zo terug verdiend.  Zeker met de stijgende prijzen van energie.  Solar lampen zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je portemonnee! 

WiFi verlichting 

Naast duurzaam en milieubewust zijn we ook steeds meer op zoek gegaan naar oplossingen voor gemak. Niets zo vervelend als je – na een lange werkdag – eindelijk bent neergeploft op je bankstel en middenin de bingewatch van je favoriete serie zit,  als je ontdekt dat het donker begint te worden in huis.  Serie op pauze en de lampen aan gaan zetten? Zeker niet! Daar hebben we tegenwoordig WiFi verlichting voor. Eenvoudig aan te zetten via een app op je telefoon. Dat scheelt dus vaak onnodig opstaan. Gelukkig zijn ze ook enorm betaalbaar tegenwoordig, dus voor iedereen toegankelijk.  Perfect passend bij de trend: smart home! 

Led strips

Deze trend zien we al langere tijd terug,  maar was ook in het afgelopen jaar steeds vaker te zien in woonbladen en televisieprogramma’s. We vervangen – gelukkig – steeds vaker onze oude lampen in led verlichting en ook bij de aanschaf van nieuwe lampen is led verlichting een keuze die we steeds vaker maken.  Het strakkere licht van een led lamp is er inmiddels ingeslopen en kunnen we ook steeds vaker waarderen.  Led strips zijn daardoor populair. Je kunt led strips op vele manieren toepassen in je interieur.  Frees sleuven in de muur, vloer of het plafond om ze in te bouwen. Plaats ze op de plint van je keuken zodat je keuken een moderne look krijgt. Je kunt ze als direct licht inzetten, maar ook als indirect licht voor extra sfeer.  Wil je inspiratie op doen? Dan moet je zeker even de binnenkijker bij Esther van Uniekhuisje bekijken.  Zij heeft op diverse plaatsen in huis led strips geïnstalleerd. 

verlichting trends

Een laatste tip 

En als je dan toch nieuwe verlichting aan het kopen bent,  heb ik nog een ultieme tip voor je: koop ook een bouwlamp. Dit is zo’n type lamp waarvan je niet dacht het nodig te hebben,  tot je keer op keer in de avond aan het klussen bent (want dat is nou eenmaal vaak het moment dat je er tijd voor hebt) en eigenlijk niet echt beschikt over goede verlichting.  Zorg gewoon dat je er een in huis hebt, zodat je hem er altijd bij kunt pakken als je hem nodig hebt.  Je gaat me nog dankbaar zijn!