Heb jij vorige zomer ook met tegenzin binnen gezeten, omdat het zo warm was en de zon in je gezicht scheen? Misschien heb je inmiddels wel een volledig thuiskantoor ingericht, maar is het enige minpuntje nog dat deze aan de zonkant van de woning zit. Screendoeken worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Ze zijn namelijk zonwerend, maar zorgen niet voor een opgesloten gevoel. Je kunt er namelijk wel gemakkelijk nog door naar buiten kijken. Tegelijkertijd geeft het meer privacy, want men kan niet gemakkelijk van buiten naar binnen kijken. Ideaal dus! We geven je graag een paar tips wat betreft de keuze qua screendoek.

Volledig nieuw screen plaatsen

Het plaatsen van een nieuw screen hoeft niet veel tijd te kosten en je kunt het gemakkelijk zelf doen. Zorg dat je de juiste materialen in huis hebt en dat je de plekken waar de screens gaan hangen goed hebt afgemeten. Het is even een secuur klusje, maar dan kun je wel weer heerlijk genieten van meer privacy en minder hitte. Heb je toch liever een professional aan huis die het in één keer goed plaatst? Dat kun je natuurlijk ook regelen! Binnen een dag kan een screen geplaatst zijn, waarna je er direct plezier van hebt!

nieuwe screendoeken
screendoeken

Een tijdelijk screendoek

Het kan natuurlijk ook zomaar zo zijn dat je maar een paar maanden per jaar last hebt van de hitte of het directe zonlicht. Wil je geen vaste screendoeken laten installeren, maar deze gemakkelijk weg kunnen halen wanneer de zomer voorbij is en ze dus niet meer essentieel zijn? Dan kun je het beste een screendoek met zeilringen kopen, welke je op elk gewenste plek kunt hangen. Op die manier kun je bepaalde plekken of ramen tijdelijk weren van zon. Wanneer de zonnige periode voorbij is kun je deze in enkele seconden weer weghalen en zie je er niets meer van!

Een bestaand doek vervangen

Heb je al een screendoek hangen, maar is deze aan vervanging toe? De kans is groot dat je dit proces zo lang mogelijk uitstelt, omdat het toch veel gedoe kan lijken en je hiervoor een professional in moet schakelen. Maar wist je dat je een screendoek ook heel gemakkelijk zelf kunt vervangen? Met de juiste afmetingen en wat hulp online kun je zelf je screendoek vervangen zonder al te veel moeite! Je kunt ze in allerlei kleuren bestellen en in bijna elke maat!

Woning-screendoeken-vervangen