Het is voor mij inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik een babykamer mocht inrichten, maar het is wel één van de leukste ruimtes in huis om aan te pakken. Waar je wellicht in je woonkamer nog kiest voor ingetogen, mag je bij een babykamer net iets meer uitpakken. Daarentegen wil je natuurlijk ook een rustige ruimte voor je kleintje en geen overkill aan prikkels. Wat je nodig hebt voor een mooie babykamer? Ik deel hieronder de musthaves;

Mooie babykamer

Voordat ik begin met het delen van dé musthaves voor een mooie babykamer, is het wellicht ook handig om eerst goed na te denken over de praktische kant van de babykamer. Er zijn namelijk een aantal items die zeker niet mogen ontbreken in de babykamer omdat je ze simpelweg nodig gaat hebben. Zo is een goede commode verplicht en mag ook een luieremmer niet ontbreken. Deze laatste zorgt er natuurlijk voor dat je geen onaangename geurtjes hebt in de babykamer. Hoewel je best mooie designs luieremmers hebt tegenwoordig, is het nog steeds vaak een doorn in het oog van een babykamer. Nodig heb je hem echter zeker. Wat je wel kunt toevoegen aan de babykamer om er de aandacht van weg te nemen? Dat zie je hieronder;

  1. Mooie neutrale kleuren

Vroeger was het logisch om te kiezen voor een babyroze of babyblauwe kamer. Gelukkig hebben we inmiddels allemaal een lesje styling gekregen en kiezen we nu vaak voor neutrale kleuren. Ook handig in het kader van duurzaamheid, aangezien je niet alles hoeft te vervangen wanneer de tweede nou net een ander geslacht blijkt te hebben. Natuurlijk mag je wel kleur toevoegen aan de babykamer, maar kies wel voor zachte rustige kleuren. Zo kun je kiezen voor een zachte groentint en oud-kleuren (zoals oudroze) doen het ook altijd goed.

babykamer

2. Maak van het ledikantje de eyecatcher

Het ledikantje is dé plek waar je baby het meeste zal zijn op de babykamer. Wanneer je de babykamer in loopt, kijk je daar naar alle waarschijnlijkheid het eerste naar. Zorg dus dat dat ook echt een blikvanger wordt. Wanneer je kiest voor een redelijk simpel ledikantje, kun je er toch voor zorgen dat het voldoende aandacht krijgt door bijvoorbeeld te kiezen voor een mooie print babydekentje of het toevoegen van een mooie bedhemel (houdt hierbij wel rekening met de veiligheid!)

3. Leuke accessoires

Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel leuke accessoires verkrijgbaar voor de babykamer. Handgemaakte slingers, een mooie wollen regenboog, de leukste en schattigste knuffels en natuurlijk een aantal mooie manden die je ook nog eens kunt gebruiken als opslag om de babykamer opgeruimd te houden. Met de accessoires maak je de babykamer helemaal af. Zorg dus dat je hier niet op bespaard en echt kiest wat je mooi vindt.

mooie babykamer

Geïnspireerd geraakt? Kijk dan ook eens naar de mooiste kinderkamers van dit moment.