Soms hoef je niet veel te doen om een groot effect te creëren. Ik heb vandaag weer een leuke en simpele tip om met een kleine aanpassing je huis net iets mooier te maken: namelijk met nieuwe deurkrukken. Hoe je deze het beste kunt uitkiezen, wat deze mini make-over gaat kosten en hoe je ze het beste kunt vervangen, deel ik in deze blogpost!

Kleine aanpassing, groot effect

Hoewel het letterlijk een kleine aanpassing is in huis, zal het een groot effect hebben. Deurkrukken vallen normaal gesproken wellicht niet zo op in een woning. Maar wanneer je er juist aandacht aan besteedt en de juiste deurkrukken uitkiest, vallen ze juist wel op en zul je er gegarandeerd positieve reacties op krijgen.

nieuwe deurkrukken

Mini make-over

Wanneer ik het een mini make-over noem, gaat het je natuurlijk niet bergen met geld kosten. Deze make-over van je woning is echt betaalbaar en kun je dus ook met een kleiner budget uitvoeren. Een deurkrukset (dit is dus een complete set met een klink voor elke zijde van de deur en bevestigingsmateriaal) is al verkrijgbaar vanaf 24,95 euro. Natuurlijk kun je ook duurdere varianten uitkiezen, maar dit kost bijvoorbeeld een mat zwarte deurkruk met ronde rozet. Gemiddeld heeft een huis 15 deuren (dat zegt een onderzoek, zelf heb ik er maar 8 in ons woonhuis). Ga even uit van 10 deuren, dan heb je dus voor 250 euro deze mini make-over gerealiseerd. Geen reden om het te laten toch?!

Enorme keuze

Er zijn verschillende soorten deurkrukken te koop. Je kunt kiezen voor een knopkruk, een penkruk, of een normale deurkruk. Deze soorten heb je dan ook nog eens in heel veel verschillende uitvoeringen en materialen. Messing, hout, chroom, brons, ijzer, nikkel of zelfs porselein. De keuze is echt heel groot. Om nou de ideale deurkruk te kiezen is het belangrijk om eerst te kijken naar de stijl van je huis. Bij een landelijk interieur past natuurlijk iets anders dan bij een stoer, industrieel interieur. Wil je juist de laatste trends volgen, dan kun je het beste kiezen voor mooie zwarte deurkrukken.

Hoe installeer je nieuwe deurkrukken

Het leuke van deze mini make-over is dat het buiten budgetvriendelijk ook nog eens super gemakkelijk uit te voeren is. Het installeren van nieuwe deurkrukken kan zelfs een kind nog wel (bij wijze van spreken).

Stap 1: Oude deurkrukken verwijderen

Verwijder eerst je oude deurkrukken. Dit kun je eenvoudig doen door schroeven los te draaien. Is er geen schroef zichtbaar? Dan is er waarschijnlijk een klein schroefje aan de zijkant of een slotje wat je met een paperclip in kunt drukken.

Stap 2: Nieuwe deurkrukken installeren

Schuif de deurkrukset op de krukstift. Dit is de vierkante metalen pen die de deurkrukken met elkaar verbind. Maak hem nu vast met de bijgeleverde schroeven. Test of het naar behoren werkt, door de klink een aantal keer op en neer te bewegen. Wanneer hij goed vast zit, is de deurkruk klaar voor gebruik. Easy-peasy!

Heb jij al eens nagedacht over de deurkrukken bij jou in huis? Nee? Dan is het daar nu tijd voor!