Het is wellicht dé trend van dit moment: een beige interieur. Het zorgt voor rust en eenheid in huis en is daarnaast gewoon ontzettend stijlvol. Maar voordat je een verfbom aan beige tinten laat afgaan in je woonkamer, geven wij je enkele tips om echt tot een stijlvol en perfect beige interieur te komen.

Een prachtige basis

Voordat je aan de slag kunt met allerlei beige woonaccessoires (waar je tegenwoordig overal mee om je oren wordt gegooid, dus die vinden hoeft niet zo’n lastige klus te zijn), moet eerst de basis goed zijn. Let er vooral op dat je de basis ook zo gebruikt, dat wanneer je beige liefde ineens ooit zou ophouden, je de basis kunt behouden voor een andere interieurstijl. Kies daarom voor mooie beigetinten op de muur, maar pas op: kies niet voor 1 kleur. Zorg dat je nog steeds contrast behoud door bijvoorbeeld 1 wand een ietwat donkerdere beigetint te verven. Ook kun je het “saaie” er een beetje afhalen door een wand te behangen met een mooi reliëf behang van bijvoorbeeld Arte.

interieur beige tinten

Ook de keuze voor een vloer is enorm belangrijk en zal een groot effect hebben op je interieur. Zoals gezegd wil je zoveel mogelijk beige in je interieur, maar het moet alles behalve saai worden. Kies daarom voor een vloer die echt een eyecatcher is. Kies bijvoorbeeld voor één van de prachtige Belakos PVC vloeren. Ze zijn zowel verkrijgbaar al dryback als in klik. Kies voor een spannende look door voor visgraat te kiezen of zoek juist de rust op door een recht legpatroon te kiezen. Belakos PVC vloeren zijn verkrijgbaar bij Happyfloors.nl.

beige interieur inrichten
beige interieur

Perfect beige interieur

Het lijkt misschien eenvoudig om een beige interieur in te richten, maar dit is het eigenlijk helemaal niet. Het ene beige is het andere niet en daardoor kan het juist vloeken als je niet precies de juiste tinten bij elkaar zoekt. Zeker omdat je veel beige in je interieur hebt, zal het opvallen als er één item of meerdere net uit de tintenfamilie vallen. Dit kun je eenvoudig oplossen door juist te kiezen voor een contrastkleur in je interieur. Hou je bijvoorbeeld van de warmte van bruin? Kies dan voor walnootmeubels in je interieur. Deze zullen je beige interieur versterken. Durf je juist wel voor wat extra contrast te kiezen, dan kun je natuurlijk ook zwarte meubels kiezen voor in je beige interieur. Neem ook gewoon staaltjes van je muurverf mee naar de winkel als je woonaccessoires gaat shoppen. Zo weet je zeker dat de beige tinten mooi in elkaar overlopen. Vergeet ook niet wat witte accenten toe te voegen aan je interieur (zoals bijvoorbeeld in de plinten en deurkozijnen).

beige woonaccessoires
beige slaapkamer
beige keuken
beige woonaccessoires kopen

Kijk ook eens binnen in het interieur met 50 tinten beige van Cynthia en bekijk ook vooral even de shop the look voor leuke beige woonaccessoires.