Wellicht ga je pas net op je eigen wonen of misschien woon je al langere tijd op jezelf. In dat eerste geval zal je nog niet precies weten welke keukenapparaten je aan moet schaffen. In dat laatste geval heb je waarschijnlijk al je keukenkastjes vol liggen met allerlei keukenapparaten die je niet eens gebruikt. Tijd om daarom eens duidelijkheid te scheppen voor iedereen: deze 5 keukenapparaten heb je echt nodig!

Keukenapparaten die je echt nodig hebt

Er is zo enorm veel verkrijgbaar. Voor elk klusje in de keuken kun je wel een bijpassend apparaat vinden die het klusje gemakkelijker zou moeten maken. De vraag is alleen of je deze keukenapparaten ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Soms kost het pakken en (eventueel) in elkaar zetten van het apparaat nog meer tijd dan het klusje op de oude manier met de hand uitvoeren. Om te voorkomen dat dadelijk al jouw keukenkastjes vol liggen met nutteloze keukenapparaten, deel ik hieronder dé 5 keukenapparaten die je wel moet aanschaffen;

keuken supply keukenapparaten

1. De staafmixer

Een apparaat wat je zeker in je keukenlade moet hebben liggen is de staafmixer. Waar ik hem persoonlijk het meeste voor gebruik? Het maken van soep! Kant-en-klare soep is vaak ongezond en niet eens heel lekker. Met restantjes groenten kun je binnen enkele minuten een heerlijke soep op tafel zetten. Voor gladde soepen hoef je dan alleen de soep nog even te pureren. Hier komt die staafmixer bij van pas! Sowieso is een staafmixer niet enorm groot en kun je hem altijd wel kwijt in één van je keukenkastjes. Er is natuurlijk nogal wat verschil in kwaliteit verkrijgbaar. Kijk vooraf dus even goed wat de beste staafmixer van dit moment is.

2. Sapcentrifuge

Dit keukenapparaat maakt direct een andere overbodig. Veel mensen houden namelijk van een vers sapje in de ochtend of middag en gebruiken hiervoor een blender. Die is alleen totaal overbodig. Je kunt beter een sapcentrifuge aanschaffen. Zo weet je zeker dat vitaminen behouden blijven en je het optimale uit je sapje haalt!

3. Koffieapparaat

Je begint je ochtend met een… koffie! Natuurlijk wil je wel een echt lekker bakje, want vaak is de koffie op het werk een stuk minder lekker. Er is een enorm verschil in koffiebonen, maar ook in type apparaat je hebt. Mijn advies? Investeer in een goed koffieapparaat. Ik schreef al eens eerder een blog over mijn koffieapparaat die ik iedereen zou willen aanbevelen.

4. Melkopschuimer

Heb jij nou niet zo’n fantastisch apparaat als ik. Dan kun je nog steeds een prima cappuccino maken. Mijn moeder heeft een hele handige melkopschuimer. Het handige van een melkopschuimer is dat je hem erbij kunt pakken als je een cappuccino wilt en ook weer op kunt bergen als je een tijd bijvoorbeeld alleen maar zwarte koffie drinkt. Wist je trouwens dat je het beste houdbare melk kunt kopen om op te schuimen? Hier zitten namelijk meer eiwitten in.

5. Messenslijper

Ben jij een goede hobbykok, dan zul je het met me eens zijn: je messen moeten vlijmscherp zijn. Je kunt nog zulke dure en goede messen aanschaffen, als je ze niet goed onderhoud zullen ze na verloop van tijd ook bot zijn. Schaf daarom een goede messenslijper aan. Dit kan een slijpmachine zijn, maar je kunt ook kiezen voor een doortrekslijper, een slijpstaaf, een aanzetstaal of pocketslijper. Afhankelijk van hoe professioneel je bent en hoe goed je het wilt aanpakken.

Welk apparaat vind jij echt noodzakelijk in de keuken? Deel het!