Goede verlichting is belangrijk. Niet alleen in een magazijn of kantoor, maar ook in huis. Vaak los je dit op door tl buizen te plaatsen in de keuken of garage. Het heldere licht is ideaal om bij te werken. Traditionele tl buizen zijn alleen niet energiezuinig. Hang daarom een led armatuur op en profiteer van goed licht en een lagere energierekening. Hieronder de voordelen van led armaturen op een rijtje;

Verschillende maten led verlichting

De led armatuur is in verschillende lengtes verkrijgbaar, waardoor je dus ook voor verschillende lengte tl buizen kunt kiezen. Deze lengtes zijn zestig centimeter, honderdtwintig centimeter en honderdvijftig centimeter. De led armaturen met overeenkomende lengtes kunnen in het plafond ingebouwd worden. Het voordeel van verlichting in deze led armaturen vergeleken met de traditionele tl buizen, is dat je geen last hebt van knipperende lampen. Dat maakt dat het licht een stuk rustiger is voor je ogen en dat je daardoor bijvoorbeeld geen last van hoofdpijn krijgt.

Kies voor passende verlichting

In de led armatuur passen led buizen van verschillende lichtkleuren. Dat maakt de led armatuur geschikt voor iedere ruimte in huis. In de keuken plaats je een led armatuur van zestig centimeter boven het aanrecht. Hier plaats je een warm licht in. Hierdoor heb je over het hele werkblad goed licht, terwijl het toch voldoende sfeer in je keuken geeft. Aan de andere kant kun je in de garage een led armatuur van honderdvijftig centimeter ophangen. Met een buis van koel licht heb je ook tijdens de avonduren voldoende licht zodat je goed zicht hebt, bijvoorbeeld bij je werkbank. De led buizen kunnen goed tegen kou dus ook dat is een goede reden om een led armatuur in de garage op te hangen.

led armaturen

Energiezuinige lampen

De bekende tl buizen hingen in armaturen die ook geschikt kunnen zijn voor led lampen. Let er dan wel op dat de ballast en de starter niet meer in de armatuur zitten. Wil je het zekere voor het onzeker nemen, schaf dan bij de led buis ook een passende led armatuur aan. Het is zeker de moeite waard om over te stappen van een tl buis op een led buis met een led armatuur. Je bespaart 70% energie en daarnaast gaan de lampen ook veel langer mee, wat zorgt voor minder afval. Led buizen bevatten bovendien geen kwik en ook dat is natuurlijk een stuk beter voor het milieu.

Bescherming van de led buizen

Het is algemeen bekend dat de traditionele tl buizen van glas zijn en dat deze, zeker de lange exemplaren, kunnen breken. De led buizen zijn onbreekbaar doordat zij gemaakt zijn van aluminium en plastic. Dat is op zich al een prettig idee. Heb je een led armatuur onder de carport of in de garage hangen, waar de kinderen regelmatig voetballen of tennissen, dan weet je dat de led buizen niet gemakkelijk door een bal kapot zullen gaan. Wil je dat volledig voorkomen dan kies je voor een led armatuur met een extra beschermkap. Desgewenst kies je voor de verlichting buitenshuis voor een waterdichte led armatuur. Deze is niet alleen spatwaterdicht maar kan bovendien ook niet roesten. Je sluit de led armatuur eenvoudig aan dankzij de meegeleverde bevestigingsmaterialen.