Het kan best wel een stressvolle periode zijn. Je moet aan van alles denken, wilt het zo goed mogelijk voorbereiden en op de dag moet je overzicht kunnen bewaren en kan het alsnog fout gaan. Waar ik het over heb? Een verhuizing natuurlijk. De volgende verhuistips gaan jou zeker helpen!

Verhuistips

Ik kan natuurlijk een enorme lijst met tips met jullie delen, maar het meeste weet je zelf ook wel. De beste tip die ik je kan geven: schroom niet om iets uit te besteden. Een verhuizing hoeft niet perse stressvol te zijn. Kies voor een verhuisbedrijf, zodat ze je flink ontzorgen en jij je bezig kunt houden met de leuke zaken. Een verhuisbedrijf vind je gewoon online. Oriënteer je daarom goed en vergelijk de website van een verhuizing met die van een ander. Wat bieden ze precies en in welke garanties krijg jij? Vraag ook gerust even rond naar persoonlijke ervaringen. Zo zag ik laatst op instagram iemand die enorm enthousiast was over sleutelstadsverhuizers leiden. Vraag dus gerust eens in je omgeving of iemand ervaring heeft met een verhuisbedrijf. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Natuurlijk kun je niet maanden van te voren al je spullen al in dozen gaan doen, maar je kunt je zeker goed voorbereiden voor een verhuizing. Dat is dus ook een dikke tip. Hoe langer je het uitstelt, des te stressvoller het kan worden. Zoek daarom ruim op tijd je spullen vast eens uit. Waarschijnlijk zijn er heel wat spullen die je eigenlijk niet eens mee wilt nemen naar je nieuwe huis. Bij twijfel neem je het gewoon niet mee. Dat scheelt inpakken, verhuizen en weer uitpakken. Wanneer je op tijd begint, heb je nog energie om spullen te verkopen op marktplaats of het te brengen naar de kringloop. Zoek ook je kleding eens kritisch uit. 

verhuisdozen verhuistips

Het inpakken 

Wanneer je kritisch naar je spullen hebt gekeken en alleen nog maar over hebt wat je graag wilt mee verhuizen, kun je beginnen met inpakken. Zorg dat je hiervoor goede dozen in huis hebt. Wanneer je hebt gekozen voor een verhuisbedrijf, kunnen zij die wellicht verstrekken. Kies ook voor kleinere dozen. Grote dozen vol kleine spullen,  worden zwaar en onhandig om te tillen. Daarnaast is het handig om je dozen direct te labelen.  Zo weet je precies wat er in zit en kun je het verhuisbedrijf instructies geven in welke ruimte de doos uiteindelijk moet komen te staan.  

Heb jij nog handige verhuistips? Deel ze gerust!