Hebben we het al over 2021? Jazeker! We willen denk ik allemaal 2020 zo snel mogelijk vergeten en doorgaan naar het nieuwe jaar. Tijd om je dus alvast in te lezen op de nieuwste trends. In dit artikel neem ik je mee in de tuintrends van 2021.

Tuintrends van 2021

Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn op het nieuwe jaar. Het is daarom belangrijk (en vooral leuk) om op de hoogte te zijn van de tuintrends van 2021. Wat zal dan helemaal trendy zijn en wat kan echt niet meer? Moet je een loungeset kopen of is dat echt not done in 2021? Ik deel het met je!

Verlenging van je woonkamer

De tuin zal in 2021 nog meer een verlenging worden van je woonkamer. Om dus even terug te komen op die loungeset: zeker kopen! Kies voor een model dat zo dicht mogelijk bij een “normaal” bankstel komt. Bekleed hem met leuke kussentjes en kies voor een leuk vloerkleed. Kies voor dezelfde kleuren als bij jou in huis. Met een overkapping creëer je zeer gemakkelijk een huiselijke sfeer en je kunt meteen die mooie woonaccessoires buiten laten liggen ‘s avonds!

Duurzaam

Daar heb je hem weer: duurzaam! Ook de tuinen worden steeds duurzamer. Dit kan op vele manieren worden toegepast. Schaf bijvoorbeeld eens een elektrische barbecue aan. Iedereen weet bijvoorbeeld ook dat vuurkorven slecht voor het milieu zijn. Kies in plaats daarvan voor een mooie bio-ethanol haard. Vervang je tuinverlichting voor LED lampen. En vergeet natuurlijk ook geen regenton aan te schaffen om al het regenwater in op te vangen. Ga je er helemaal voor? Kies dan voor een grasdak!

Natuur

Je tuin is natuurlijk dé plek om buiten te zijn. Maak van je tuin daarom echt een plekje in de vrije natuur. Dit doe je natuurlijk door veel planten te plaatsen in je tuin, maar ook door het gebruik van natuurlijke materialen. Zet bijvoorbeeld mooie rotan hangstoelen in een hoekje van je tuin. Nog beter: hang deze stoelen op aan een mooie grote boom. Zorg dat insecten en dieren zich thuis voelen in jouw tuintje. Verdiep je daarom in de behoeften van deze dieren en pas daar jouw tuin op aan.

Kleurgebruik

Houd het dus natuurlijk in je tuin. Kies voor aardse kleuren. Terracotta doet het ook weer helemaal goed in 2021. Maak bijvoorbeeld eens een aantal wandplanken boven elkaar met allerlei leuke kleine terracotta potjes met plantjes. Andere kleuren die je terug gaat zien in de tuintrends van 2021 zijn aarderood, lichtbruin, roomwit en okergeel.

Bekijk ook alvast de badkamer trends van 2021 en de slaapkamer trends van 2021!