De eerste zonnige dagen zijn al weer gekomen. Wellicht heb jij zelfs stiekem al het zonnetje opgezocht in je tuin. Toen is het je wellicht opgevallen dat je tuin aan een opfrisbeurt toe is. Wellicht heb je weer groene aanslag op je tegels, kunnen sommige planten wel een snoeibeurt gebruiken of zie je dat je tuinmeubelen wel aan vervanging toe zijn. Voor dat laatste heb ik een oplossing voor je. Ik deel namelijk de tuinmeubeltrends van 2023 voor jou op een rijtje gezet hieronder;

Tuinmeubeltrends van 2023 

Hoewel tuinmeubelen veelal een tijdloos design hebben, zien we wel elk jaar nieuwe trends verschijnen op het gebied van tuinmeubelen. Vooral dit jaar zien we een aantal nieuwe tuinmeubeltrends. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe set, bekijk dan vooral de trends hieronder even. Wellicht vind je wel dé ideale tuinset.

Modulaire tuinmeubelsets 

Een van de trends op het gebied van meubels binnenshuis is het modulaire bankstel. Je weet wel, zo’n bank die bestaat uit losse delen en die je dan op verschillende manieren kunt samenvoegen. Zo kun je de ideale opstelling voor dat moment kiezen. Ben je met zijn tweeën, dan kies je voor een opstelling waarbij je allebei languit kunt liggen. Krijg je visite? Dan zet je het bankstel weer in een andere opstelling. Zoals je weet worden veel trends voor je interieur ook overgenomen voor je exterieur. Tegenwoordig kun je dus ook kiezen voor modulaire tuinmeubelsets. En dat gaan we in 2023 vooral terugzien. Maak er een mooie loungeset van of kies voor een heerlijk zonnebed met tafel. Alles is mogelijk.

beste tuinmeubelen

Staycation: hallo ligbed! 

De laatste jaren zijn we steeds kritischer geworden over reizen en op vakantie gaan. We hebben gezien dat je niet altijd ver hoeft te gaan om een leuke tijd te hebben of toch nog nieuwe dingen te ontdekken. Vaak is er dichtbij huis ook genoeg te doen, waar je nooit eerder de tijd voor had of de moeite voor deed of wat simpelweg nog een verrassing voor je was. Ook weten we inmiddels dat de impact van jouw reisgedrag een grote stempel kan achterlaten op het klimaatprobleem. Thuisblijven is daarom weer helemaal populair. Nu willen we alleen wel het ultieme vakantiegevoel krijgen wanneer we thuisblijven. Een ligbed kan daarom niet ontbreken in jouw tuin. Gelukkig zijn er op het moment enorm veel mogelijkheden en verschillende typen ligbedden verkrijgbaar. Kies je voor een luxe variant of juist voor een ligbed wat je ook weer gemakkelijk en klein kunt opbergen?

tuinmeubelen trends

Een duurzame keuze 

Zoals gezegd zijn we allemaal een stuk bewuster geworden van de impact van onze keuzes op het milieu. We kiezen daarom (gelukkig) steeds vaker voor duurzame mogelijkheden. Wanneer we kiezen voor een houten tuinset, kijken we ook direct of er FSC-gecertificeerd hout voor gebruikt is. Ook kijken we naar de levensduur van tuinmeubelen. Hoe langer jij van je tuinmeubelen kunt genieten, des te beter dat natuurlijk ook is voor het milieu. Kies voor kwaliteit! En dat daar dan een iets hoger prijskaartje aanhangt, is zeker de investering waard. 

de beste tuinmeubelen
trends op het gebied van tuinmeubelen

Vuurtafels

We houden van gezelligheid. Altijd al gedaan, maar de laatste jaren nog wat extra. Met de hoge gas- en energieprijzen kiezen we ook steeds vaker voor alternatieven, zoals een haard. Ook in de tuin gaan we dit terugzien. Geen (dure) terrasverwarmers, maar juist een behaaglijke warmte door een vuurtafel waar je jouw loungebank dichtbij schuift. Gezellig, warm en een stuk beter voor je energierekening! 

Wat vind jij van de tuinmeubeltrends van 2023?