Regelmatig deel ik met jullie de laatste trends op gebied van interieur en wonen. Ook nu heb ik weer een aantal leuke trends met jullie te delen en wel de trends in laminaatvloeren voor 2021. Ben jij benieuwd welke laminaatvloeren helemaal hot gaan worden dit jaar en welke je zeker veel gaat terugzien in de woonbladen? Lees dan snel verder!

Laminaatvloeren

Zoals jullie weten heb ik zelf een PVC visgraatvloer laten leggen in ons nieuwe huis. Persoonlijk heb ik een enorm goede ervaring met PVC laminaat, maar ik ben ook van mening dat het wel een stuk kostbaarder is dan een gewone laminaatvloer. In ons “bijgebouw” van 110 m2 (waar onder andere de waskamer en speelkamer zijn), ligt op dit moment een tegelvloer. Mooi, maar wel heel erg koud. Omdat het bijgebouw niet 24/7 verwarmd wordt, zijn we toch op zoek naar een nieuwe vloer daar. We gaan waarschijnlijk voor een mooie laminaatvloer. Geen PVC dit keer vanwege budgetredenen. Des te meer reden om de trends op het gebied van laminaatvloeren voor 2021 uit te zoeken en met jullie te delen!

Laminaatvloeren trend 1: Legpatroon

Ook een normale laminaatvloer kun je leggen in visgraat. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze trend in 2021 gewoon doorgaat. Een visgraat vloer heeft een klassieke uitstraling die het geheel een warme touch geeft. Inmiddels kunnen we dus ook wel zeggen dat een visgraat vloer best wel tijdloos is. Houd er wel rekening mee dat een visgraat vloer altijd al iets drukker aanvoelt door het motief. Kies daarom voor een niet al te drukke laminaatvloer.

Laminaatvloeren trend 2: 50 shades

Dé kleur voor een vloer die helemaal trendy gaat worden in 2021 is: grijs! Zoals inmiddels iedereen wel weet, zijn er wel meer dan 50 tinten grijs! Je kunt kiezen uit een mooie lichte vloer om de ruimte optisch groter te laten lijken, maar je kunt ook kiezen voor een mooie donker grijze vloer voor een stoer effect. Grijs laminaat gaan we daarom nog vaak tegenkomen!

Laminaatvloeren trend 3: Breed

Laminaatvloeren heb je in allerlei soorten en maten. In 2021 gaan we vooral de brede stroken terugzien. Natuurlijk niet wanneer je kiest voor trend 1: visgraatmotief, maar wanneer je kiest voor een recht legpatroon dan is een brede strook helemaal trendy! Een groot voordeel is dat de breedte ervoor zorgt dat je ruimte optisch groter is. Ideaal dus voor kleinere ruimtes!

laminaatvloer trends

Laminaatvloeren trend 4: Duurzaam

Ping, ping, ping, daar heb je hem weer: duurzaamheid. Je ziet het eigenlijk in alle trends van dit moment terug. Mensen maken tegenwoordig sneller duurzame keuzes. Ga daarom eens na waar die perfecte laminaatvloer die je zo mooi vindt eigenlijk vandaan komt. Is hij duurzaam geproduceerd? Allemaal zaken om over na te denken! Verdiep je ook eens in de garantie die je krijgt bij de vloer. Een langere garantie betekent dat je er langer mee kunt doen wat uiteindelijk natuurlijk ook helpt bij het duurzame leven!

Laminaatvloeren trend 5: Doe eens gek

Natuurlijk hoef je je helemaal niet aan bovenstaande trends te houden. Je kunt namelijk ook gewoon gaan voor een opvallende en unieke vloer. In plaats van brede stroken kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor ultra dunne stroken. Of kies eens voor een opvallend en leuk patroon.

trends laminaatvloeren
laminaatvloeren