Ben jij echt een sociaal dier en wil jij het liefst elke avond mensen over de vloer verwelkomen? Dan mag je wel eens kritisch kijken naar jouw zithoek. Heb jij een fijne zithoek waar je gasten het liefst langer door blijven zitten en tóch nog een extra drankje doen? Of gaan ze liever eerder naar huis, omdat het toch niet zo comfortabel is? Er is altijd wel iets wat je kunt doen om jouw zithoek nog uitnodigender te maken naar je gasten, waardoor het volgende feestje bij jou thuis weer een succes is. Heb je al aan de volgende dingen gedacht? Creëer de perfecte zitplek!

Knusse zitplek

Als je slechts een paar mensen over de vloer hebt, is het wel zo fijn dat je een knusse zitplek hebt waar je samen kunt zitten. Zo is het fijn als je een goede bank hebt waar het stel samen kan plaatsnemen of een paar comfortabele fauteuils waar je lekker in kunt hangen. Houd er rekening mee dat iedereen een voorkeur heeft wat betreft een zitplek. Als jij zelf bijvoorbeeld vrij lang bent en het fijn vindt dat de zitting van de bank lekker breed is, dan zal dit minder in de smaak vallen bij mensen van kleiner formaat. Zorg dus dat je verschillende typen zittingen hebt, zodat iedereen een comfortabel plekje kan uitzoeken.

Veel mensen over de vloer

Als je veel mensen over de vloer hebt vanwege bijvoorbeeld een verjaardag, is het wel zo fijn als er voldoende ruimte is voor iedereen. Wanneer dit regelmatig voorkomt is het een goed idee om hier rekening mee te houden wanneer je je zithoek inricht. Hetzelfde kun je doen met je salontafel, door meerdere salontafels te kiezen die je gemakkelijk in en uit elkaar kunt schuiven. Zo past ieders drankje en gebaksbordje op de tafel.

perfecte zitplek

Extra stoelen in de opslag

Het komt altijd een beetje kneuzig over als je het tuinmeubilair erbij moet pakken om je gasten een zitplek te geven. Het lijkt dan net alsof ze op de camping zitten en dit is natuurlijk niet erg uitnodigend. Kijk of je een paar extra stoelen kunt scoren die goed in je huiskamer passen op het moment dat je meerdere gasten hebt, maar welke je ook gemakkelijk kunt opbergen als ze niet nodig zijn. Zo heb je niet een overmatige hoeveelheid aan meubels in je woonkamer, maar kun je je gasten alsnog een volwaardige zitplek geven als ze je bezoeken. 

Werk de televisie weg

Veel Nederlandse huishoudens bouwen hun volledige zithoek om zodat de televisie goed te zien is. We kijken nu eenmaal graag televisie in de avond en daar is niets mis mee. Het komt alleen wat ongezellig over tijdens een avond met visite. Kijk dus naar mogelijkheden om te televisie stijlvol weg te werken en deze niet meer het middelpunt van de zithoek te maken. Zet deze bijvoorbeeld in een vakkenkast, waar je de deurtjes van dicht kunt doen. Zo verleg je de focus naar je gasten en til je je gesprekken naar een hoger niveau.

Heb jij al dé perfecte zitplek thuis?