Helemaal van deze tijd en super stijlvol: een glazen douchewand in je badkamer. Niet alleen tover je jouw badkamer heel eenvoudig om tot een luxe kamer, ook komen er andere voordelen bij kijken. Ik deel in deze blog deze extra voordelen, geef tips voor het schoonmaken van een glazen douchewand en deel de mooiste inspiratiefoto’s.

Glazen douchewand 

Een mooie glazen douchewand in je badkamer kan een echte eyecatcher zijn. Zeker wanneer je een douchewand op maat laat maken. Bij Glasdiscount.nl kun je eenvoudig in 3 stappen een op maat gemaakte douchewand bestellen. Kies eerst de glassoort, vervolgens de bevestiging (persoonlijk ben ik helemaal fan van een glazen douchewand met minimale bevestiging zodat het echt een eyecatcher wordt) en ten slot kies je nog de afwerking. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kant-en-klare douchewand.

De voordelen

Zoals beloofd zou ik de voordelen van een glazen douchewand opsommen. Bij deze dus de vele voordelen op een rijtje: 

  • Glazen douchewanden zijn stijlvol en trendy (maar ook juist enorm tijdloos!) 
  • De badkamer oogt ruimer doordat je het geheel “open” houdt
  • Kant-en-klaar te bestellen of maatwerk (dat laatste is erg handig wanneer je geen standaard badkamer hebt) 
  • Geen verbouwing nodig om een inloopdouche te kunnen creëren 
  • In vergelijking met een douchecabine geen moeilijke randjes om schoon te maken

Glazen douchewand schoonmaken

Zelf hebben wij geen glazen douchewand in de badkamer.  Simpelweg omdat we een muurtje hebben en als het ware een wasstraat hebben gecreëerd.  Daarbij komt natuurlijk ook ander onderhoud kijken. Je moet een glazen douchewand goed schoonmaken na elke douchebeurt om te zorgen dat hij mooi glazen en vooral kalkvrij blijft.  Uiteraard worden de meeste glazen douchewanden geleverd met anti-kalk coating. Dit scheelt enorm veel, maar uiteraard moet je daarnaast wel gewoon schoonmaken. Allereerst is de gouden tip dan om na elke douchebeurt de glazen deur of wand af te spoelen met koud water.  In koud water zit natuurlijk veel minder kalk dus hiermee zorg je ervoor dat er minder kalkresten blijven zitten na het douchen.  Haal daarna een kleine glaswisser over de douchewand en je bent al klaar. Natuurlijk neem je de douchewand of deur ook even mee tijdens de wekelijkse badkamer-poetsbeurt. 

Inspiratie

Ben je na het lezen van alle voordelen nog niet helemaal overtuigd? Dan zullen deze prachtige inspiratiefoto’s jou daar zeker bij helpen:

glazen douchewand
badkamer
douchewand

Fotocredits: @bijrebecca.nl

Glas in je interieur kan echt een mooie toevoeging zijn. Nog meer inspiratie op doen? Lees dan de binnenkijker bij Yessica: Binnenkijken bij een interieur met een glazen vloer.