Je ziet tegenwoordig de mooiste hoekbanken, chaise longue banken en elementbanken verschijnen in hippe woonmagazines en woonprogramma’s. Helaas is dat alleen niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je namelijk een kleinere woonkamer hebt, past zo’n grote bank nou eenmaal niet. Vandaar mijn idee om jullie flink te inspireren met de mooiste banken/zetels voor een kleine woonkamer!

Kleine woonkamer

Voor ik begin met het delen van een mooie 2 zit zetel, deel ik eerst enkele andere tips om je kleine woonkamer optisch groter te laten lijken;

  • Denk groot. Dat lijkt best vreemd, dat snap ik, maar het werkt echt zo. Hoe meer kleine prullaria je plaatst in je kleine woonkamer, des te kleiner deze lijkt. Kies bijvoorbeeld voor een aantal grote woonaccessoires.
  • Houd je meubels open. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een zwevend tv meubel, blijf je de vloer zien. Hierdoor lijkt de ruimte groter
  • Zorg voor veel daglicht. Je hoeft natuurlijk geen kozijnen bij te bouwen, maar zorg dat het daglicht kan reflecteren. Kies ook voor luchtige en lichte raamdecoratie. Zwarte houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld prachtig, maar kun je beter achterwege laten in een kleine woonkamer.
  • Gebruik de hoogte.

De mooiste banken

Dat gezegd hebbende, is het nu toch echt tijd om je te inspireren met de mooiste banken;

Toch die elementenbank

Ik had het in het begin al over een elementenbank. Die zijn helemaal trendy op het moment. Natuurlijk kun je geen bankstel plaatsen van 5 of 6 elementen, maar je kunt de elementen wel gebruiken in een kleinere variant of zelfs als losse variant.

elementenbank
scandinavische bank
element

Een leren bank

Je kunt ook kiezen voor een mooie leren bankstel. Dit materiaal is stoer en dit zorgt ervoor dat je bankstel direct dé eyecatcher van de ruimte wordt.

leren bankstel
leren bank

Een lichte bank

Zoals eerder gezegd, kun je door het toepassen van veel lichte kleuren de ruimte optisch groter laten lijken. Waarom zou je dan ook niet kiezen voor een lichte bank? Het daglicht van buiten reflecteert mooi op je nieuwe bankstel. Bang voor vlekken? Niet nodig! Tegenwoordig kun je het bankstel laten impregneren en kun je zelfs een garantie afkopen.

licht bankstel

Mijn favoriet

Tot slot nog een bankstel wat ik tegenkwam bij Robuustetafels.be en waar ik direct verliefd op werd:

mooie banken