Er zijn natuurlijk best wel een aantal interieurstijlen te onderscheiden. Ook is het mogelijk om verschillende stijlen te combineren. In de loop der tijd veranderen interieurstijlen en ook de populariteit daarvan. Ongeveer 10 jaar geleden was de industriële interieurstijl enorm populair. Tegenwoordig zien we vooral 2 andere stijlen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Populaire interieurstijlen

Hoe populair een interieurstijl is, is natuurlijk moeilijk te meten en bepalen. Wanneer interieurmagazines, woonprogramma ‘s op TV, influencers op de socials etcetera een interieurstijl laten zien die goed in de smaak valt, rolt dit vaak verder uit. De grote woonmerken beginnen met items die passen bij deze interieurstijl en vervolgens gaan ook de budgetvriendelijke woonwinkels deze producten aanbieden zodat het ook bij een ander publiek (met wellicht een iets minder groot budget voor echte designitems) terecht komt. Op die manier kan een interieurstijl ineens enorm groot worden.

Hotel Chique

Dé interieurstijl die immens populair is op het moment is Hotel Chique. Een hotel chique interieur geeft je het gevoel dat je in een prachtige, luxe en chique hotelkamer binnenkomt. Goud, warmte, velvet, marmer en donkere kleuren (vooral op de muren) zie je veel. Ga dus los met gouden accessoires, grote (rookglas) vazen met zijden bloemen er in en natuurlijk die velvet stoelen die je al zo lang op het oog had! Ga voor groots en kies niet voor te kleine woonaccessoires (want heb je ooit wel eens kleine prullaria gezien in een hotel?!). Dat is niet alleen super stijlvol en passend bij hotel chique, maar zorgt er ook voor dat jij gemakkelijk en snel kunt poetsen (net als in een hotel).

hotel chique woonaccessoires
populaire interieurstijlen

Japandi

Een andere (nieuwere) en populaire interieurstijl op het moment is Japandi. Hoewel het bij Hotel Chique vrij duidelijk is hoe je hieraan kunt voldoen, zijn veel mensen bij Japandi nog een beetje zoekende. Dit komt doordat Japandi een interieurstijl is die eigenlijk 2 interieurstijlen combineert. Het is een Japans interieur in combinatie met het zachte van een scandinavisch interieur. De Japandi stijl is minimalistisch, rustgevend en warm met invloeden uit de Wabi Sabi trend. Gelukkig is er tegenwoordig enorm veel inspiratie te vinden, dus mocht jij ook nog een beetje zoekende zijn naar deze stijl, speur dan gewoon wat rond op het internet en in woonmagazines.

japandi
japandi interieur