Hoewel wij laatst een grijze keuken hebben gekocht met een zwart blad en zwarte accessoires, zijn er een aantal keukentrends voor 2021 waar ik zeker niet op kan wachten. Ben jij ook zo benieuwd naar de keukentrends van 2021? Bekijk ze dan hieronder! 

Keukentrends 2021 

Natuurlijk kun je niet altijd “meedoen met de trends op het gebied van keukens”. Ik begrijp ook wel dat je niet elk jaar een nieuwe keuken gaat uitzoeken. Hoewel ik laatst wel bedacht, toen we onze nieuwe keuken gingen aanschaffen, dat een keuken niet “zo duur” is dat je deze nooit vervangt. Je kunt de apparatuur vaak behouden totdat deze niet meer werken (en zelfs dan is laten repareren natuurlijk ook een goedkope optie) omdat ze vaak zijn ingebouwd. Het is dus vaak de keuken zelf die je kunt vervangen. Kortom: je hebt een goed excuus als je een leuke keukentrend hieronder spot! 

Trend 1: Een houten keuken

Ook in 2021 is een houten keuken nog immens populair. Mijn zus heeft ook een prachtige landelijke keuken in haar opgeknapte woonboerderij en daar ben ik stiekem wel jaloers op. Een landelijke keuken past echt in vrijwel elk interieur. Wanneer je het combineert met stalen elementen krijgt een landelijke keuken een stoere uitstraling, terwijl wanneer je het combineert met veel wit en zachte materialen, behoudt het de landelijke uitstraling. Er zijn enorm veel verschillende soorten houten keukens. Oriënteer vooral even op Pinterest! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een warme houtkleurige keuken maar kun je ook gaan voor een zwarte houten keuken! 

Trend 2: Marmer in je keuken

Een andere trend die we in 2021 zeker gaan terugzien is marmer in je keuken! Kies voor een marmer werkblad of achterblad. Ideaal te combineren natuurlijk met marmer accessoires in je keuken. 

Tip: Wist je dat je een houten keuken ook enorm mooi kunt combineren met marmer. Het koele, strakke en moderne karakter van marmer staat dan perfect in contrast met het warme van een houten keuken. 

Trend 3: Ga de hoogte in

En daarmee bedoelen we natuurlijk geen bovenkastjes! Kies voor een aantal hoge kasten of een kastenwand in je keuken. Je maakt hierbij optimaal gebruik van de ruimte zonder dat het er “rommelig” uit kan zien. Ideaal ook om je apparatuur op hoogte te plaatsen. Niet meer bukken om in je oven te kunnen kijken en ook de vaatwasser in- en uitruimen was nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Trend 4: Zwarte keukens 

Gelukkig voldoe ik zelf ook nog een beetje aan de keukentrends van 2021, want zwart is een blijvertje komend jaar! Kies voor een compleet  zwarte keuken of ga (net als ik) voor een mooi zwart composiet werkblad. Kies voor zwarte accessoires om het helemaal af te maken! 

Wat vind je van de 4 keukentrends van 2021? Je hoeft natuurlijk niet mee te gaan als je van iets anders houdt. Dat laat de keuken van Mindy Schroor duidelijk zien!