De hal inrichten. Iets waar ik eigenlijk nooit over na heb gedacht. Ik heb wel wat ideeën gehad maar die heeft manlief allemaal weggewuifd. Nee, onze hal is tot stand gekomen door allerlei losse ideeën en oplossingen. En dat samen is nu eigenlijk best een leuk geheel geworden.

Praktisch je hal inrichten

Laat ik voorop stellen dat een hal vooral functioneel en prachtisch moet zijn. Heel leuk hoor om er een paradeplaatje van te maken maar het is toch de plek waar je je schoenen, jassen, paraplu’s (en ga zo maar door) kwijt moet kunnen. Buiten een gezellig sfeertje zijn een aantal dingen dus echt een must in je hal: Een goede kapstok (voor genoeg jassen), een schoenenrek of schoenenbak en ruimte om allerlei onzinnige items in op te bergen. Bekijk hieronder onze invulling.

De kapstok

Toen we de sleutel van ons nieuwbouwhuis net kregen hadden heel veel dingen te doen maar we waren allebei zo enthousiast dat we ook zeker de kleine DIY’s niet vergaten. Eén van Jim zijn eerste projecten was de kapstok. Deze is gemaakt van oude steigerplanken (rechtstreeks van de bouwplaats) en steigerpijpen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat door alle koppelstukken deze DIY niet echt budgetproof is. De meeste koppelingen zijn zo’n 8 euro per stuk dus reken maar uit. Maarja, dan heb je natuurlijk wel je zelfgemaakte kapstok. In het legerkistje erboven (die overigens echt mijn favoriet is en ik eigenlijk vind dat hij een opvallender plekje verdiend) zitten allerlei handschoenen en sjaals.

kapstok maken

Een schoenenkist

Daarnaast heeft Jim van het hout dat over was ook meteen een schoenenkist gemaakt. Wieltjes er onder en je hebt op eenvoudige manier je schoenen weggewerkt. En nee, vrees niet, hier passen natuurlijk echt niet al onze schoenen in maar de rest staan boven in de kast op de slaapkamer. Dit is puur een oplossing voor als je snel even een paar schoenen nodig heb. En boven die schoenenkist zie je overigens ook nog een kleine steigerpijp met 2 haakjes voor Jake en Jackie. Zo zouden ze zelf hun jas kunnen ophangen. In theorie… in praktijk gooien ze (nu al! ze zijn 2 en bijna 4) hun jasje uit op de grond voor de kapstok.

schoenenkast

Het gastenboek van onze bruiloft

Tja, dat kan natuurlijk niet ontbreken in je hal he… Je gastenboek van de bruiloft. Haha. Hij hangt voor het raam naast de deur dus allerlei mensen die bij ons aan de deur komen (van postbezorgers tot Jehova getuigen) beginnen over het mooie sleutelbord. Ook dit heeft Jim zelf in elkaar gemaakt. Alle gasten konden een sleutel kiezen en op het kaartje dat er aan hangt moesten ze hun idee van de “sleutel tot een succesvol huwelijk” opschrijven. Je begrijpt natuurlijk wel wat het meest ingevulde antwoord was… (There where the magic happens). Maar ook hele mooie antwoorden van bijvoorbeeld mijn Opa’s en Oma’s die beide al ruim 50 en 60 jaar getrouwd zijn.

gastenboek bruiloft

De bedtafel

Tja, als kers op de taart hebben we ook gewoon een bedtafel in onze gang staan. Haha. Dit is onze oude bedtafel. Deze was te laag voor het nieuwe bed. Jim heeft de wieltjes er onder uit gehaald en hem een stukje ingekort zodat hij precies past tegen deze nutteloze lege muur. Binnen no-time had ik hem natuurlijk vol staan met allerlei accessoires. Ik heb de schoenenkist verplaatst onder de tafel en ook een leger jerrycan (die ik altijd super stoer vind maar ik er eigenlijk nooit een mooi plekje voor weet). De KLM flightcase kocht ik ook laatst. Deze had ik al een jaar zien staan in een winkel en nu zei Jim ineens: zullen we hem meenemen. Dat laak ik mij natuurlijk geen 2 keer zeggen. Inmiddels is dit kastje het schoenenkastje voor de kindjes.

hal inrichten

En zo zie je maar: je hal inrichten hoeft helemaal geen uitgedacht plan te zijn.

Bekijk ook de DIY voor de bedtafel.