Ben je op zoek naar een unieke manier om jouw interieur persoonlijker te maken? Wil je graag een bijzonder object in huis halen dat iets zegt over wie je bent? Bezoek dan eens kunstgalerie Abrahamart uit Eindhoven. Daar vindt je namelijk een super grote collectie bijzondere kunstwerken, die in jouw woning gegarandeerd de aandacht trekken. Je kunt daar zowel kunst huren als kopen, wat super handig is voor als je een kunstwerk eerst een poosje op proef wilt ophangen of neerzetten.

Kunst huren voor een bepaalde periode

Bij kunstgalerie Abrahamart uit Eindhoven werken ze met een slim systeem. Je kunt bij hen kunstwerken huren, waar je elke maand een vast bedrag voor betaalt. Een klein deel van dat bedrag spaar je, waardoor je het na verloop van tijd kunt gebruiken om een kunstwerk mee aan te schaffen. Dit kan hetzelfde kunstwerk zijn dat je al hebt hangen (of staan), maar je kunt ook een andere uitkiezen. Het handige aan zo’n huurperiode is namelijk dat je het schilderij of beeldje op elk gewenst moment kunt inruilen voor een andere. Handig voor als je snel op iets uitgekeken bent, maar ook als je de kleuren in je interieur hebt veranderd en het werk er simpelweg niet meer bij past. Veel mensen geven dan ook de voorkeur aan huren, hoewel je met kopen natuurlijk een financieel aantrekkelijkere investering doet.

Hoe draagt kunst bij aan sfeer in huis?

Heb jij een bepaalde sfeer in gedachten voor in huis? Dan kies je heel bewust de vloer, de meubels en de kleuren op de wanden. Daarna is het tijd voor de aankleding. Waar je met mooie kussens, kandelaars en andere accessoires gemakkelijk een gezellige sfeer creëert, kun je met een kunstwerk een veel groter effect bereiken. Kies voor een opvallend werk dat je direct aanspreekt wanneer je het ziet, en waarbij je meteen weet waar je het tentoon wilt stellen. De werken die mensen uiteindelijk aanschaffen na een huurperiode zijn meestal de werken waar ze direct verliefd op waren, en waar ze na het plaatsen alleen maar meer gehecht aan raakten. Zowel bij kunst huren als kopen geldt dus: bij twijfel, niet doen! Hoewel sommige werken je in de juiste setting natuurlijk ook kunnen verrassen.

kunstuitleen

Benieuwd naar de input en ideeën van iemand die er verstand van heeft? Bij AbrahamArt adviseren ze je graag. Ga daarvoor naar hun galerie in Eindhoven, of hun kunstuitleen in Den Haag. Op beide locaties hebben ze vele werken op voorraad, die je indien gewenst direct mee kunt nemen.

Voor welk type kunstwerk ga je?

Veel mensen vinden schilderijen prachtig. Het handwerk dat erin zit, en de penseelstreken die je zelfs kunt voelen maken het unieke kunstwerken. Maar heb je al eens gedacht aan een foto op groot formaat? Een artistieke foto kan namelijk ook een grote impact hebben op een ruimte. Ben je niet zo van de muurkunst? Ga dan voor een mooi beeld. Bij de kunstuitleen in Den Haag van AbrahamArt hebben ze sculpturen van allerlei materialen, en in super veel kleuren en stijlen. Daar zit vast iets moois voor je bij!