Je wilt natuurlijk wel de beste radiator kiezen. Welke radiator nou dé beste is voor jouw wensen is afhankelijk van een aantal factoren. Voor welke ruimte is het bijvoorbeeld bedoeld? Moet het snel verwarmen of mag het ook iets langzamer? Moet het er stijlvol uitzien of is het juist de bedoeling dat ze in een natte ruimte kunnen hangen? Samen met Radiatoraanbiedingen helder ik het één en ander voor je op: 

Verschillende soorten 

Er zijn enorm veel verschillende soorten radiatoren verkrijgbaar. Omdat het je waarschijnlijk niet veel zegt, wanneer ik zeg dat de Thermrad Vertical Plateau een prachtige radiator is voor jouw hal, gaan we even alle soorten radiatoren met je doornemen; 

Paneelradiatoren

De meest voorkomende radiator is de paneelradiator. Dit is een gesloten plaat die is voorzien van verticale kanalen (ribbels). Wist je dat door deze ribbels de radiator veel sneller opwarmt? Het contactoppervlak tussen de paneelradiator wordt hierdoor namelijk groter. Paneelradiatoren zijn functioneel, maar we begrijpen dat één van de volgende soorten radiatoren wellicht beter bij jou, je wensen of je interieur past:

beste radiator

Verticale radiatoren 

Even terugkomend op die Thermrad Vertical Plateau, dat is dus een verticale radiator. Ideaal voor de hal dus omdat hij weinig perfect is voor ruimtes waar weinig ruimte is. Doordat je de hoogte gebruikt, kun je een ruimte toch gemakkelijk verwarmen. 

Badkamer radiatoren

Niets zo vervelend als een heerlijke warme douche uitstappen en direct in een ijzige kou terecht te komen. Verwarming in een badkamer is daarom erg belangrijk. Kies voor een goede badkamer radiator. Je moet dus van te voren goed kijken of de radiator tegen vocht kan. Helemaal aan te bevelen is een handdoekradiator. Zo heb je het niet alleen zelf warm wanneer je de douchecabine uitstapt, maar heb je ook nog eens een heerlijk verwarmde handdoek om jezelf mee af te drogen. Dat geeft pas een wellness gevoel!

Designradiatoren

Komt je radiator pal in je woonkamer te hangen en wil je niet dat het een doorn in het oog wordt? Dan kun je kiezen voor een mooie designradiator. De functie is uiteraard hetzelfde, maar de designs zijn simpelweg veel mooier. Je kunt zelfs met een designradiator een echte eyecatcher in huis halen. Ook zijn er designradiatoren waarvan je op het eerste gezicht niet eens ziet dat het een radiator is. 

Elektrische radiatoren 

Een elektrische radiator gebruikt – zoals de naam al doet vermoeden – elektriciteit. Ze worden vaak gebruikt als bijverwarming of in een ruimte waar geen centrale verwarming aanwezig is. Je hebt er alleen een stopcontact voor nodig. Er is wel veel verschil in capaciteit dus informeer je goed of je wel het juiste vermogen kiest voor jouw ruimte. Persoonlijk gebruikt ik een elektrische radiator in mijn werkkamer. Hij is snel opgewarmd en met onze zonnepanelen voordeliger omdat we het vermogen toch weer terugverdienen. We hebben niet voor niets zo’n lage energierekening. Heb je geen zonnepanelen? Dan is een elektrische radiator in vele gevallen vaak geen goedkopere oplossing. 

Plintverwarming

Plinten die zorgen voor verwarming in huis? Het lijkt futuristisch, maar het behoort gewoon tot de mogelijkheden op dit moment. Plintverwarming is een koperen buis met daarop speciaal gevormde aluminium verwarming lamellen. De verwarming wordt op de plint gemonteerd. Ideaal voor in de keuken bijvoorbeeld (wie wil er nou geen warme voeten wanneer we aan het kokkerellen zijn aan het aanrecht?!). 

Convectorputten

De naam van dit type radiator klinkt niet echt aantrekkelijk. Toch zie je dit type verwarming veel in de populaire jaren ‘30 woningen. Officieel is het geen radiator. Je ziet ze vrijwel altijd voor tuindeuren omdat ze daar hun functie kunnen uitvoeren: koude lucht wordt naar binnen gezogen en warme lucht wordt de kamer ingeblazen. De warmte is heel snel voelbaar doordat het verwarmingselement niet veel water nodig heeft. 

Natuurlijk kun je ook kiezen voor vloerverwarming. Je kunt vloerverwarming combineren met radiatoren of je kunt ervoor kiezen alleen maar te verwarmen door middel van vloerverwarming. 

Nu je weet welke soorten radiatoren er zijn, kun je bedenken welke het beste bij jouw wensen passen. Vervolgens kun je je het beste online oriënteren. Door radiatoren te vergelijken kom je vervolgens al snel bij jouw “beste radiator voor in huis”. Welke is jouw favoriet? Laat het me weten!