Regelmatig deel ik de laatste trends op het gebied van wonen met je. Ook nu heb ik weer een ontzettend leuke en mooie trend met jullie te delen. Het is dé badkamertrend van 2021: hout in je badkamer. 

Badkamertrend 2021

Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe trends op gebied van badkamers gespot. Zonder er al te diep op in te gaan, hier enkele badkamertrends van 2021 op een rijtje: 

  • Zwart in je badkamer 
  • Vrijstaande badkuip
  • Opvallende muur (bijvoorbeeld door bijzondere tegels) 
  • Milieubewust
  • Natuurlijke materialen

Deze laatste trend – natuurlijke materialen – zijn natuurlijk meteen een verwijzing naar de trend die ik in deze blog ga toelichten. We zien natuurlijk ook in de andere interieurtrends (bijvoorbeeld de keukentrends van 2021) dat het gebruik van natuurlijke materialen steeds vaker wordt toegepast. Het past helemaal in de trend om duurzamer te leven en dichter bij de natuur te staan. Hoe je dat in de badkamer het beste kunt toepassen? Hieronder deel ik enkele voorbeelden.

Hout in je badkamer 

De gemakkelijkste en meest budgetvriendelijke manier op hout toe te voegen in je badkamer, is door het vervangen van je huidige badkamermeubel naar een houten badkamermeubel. Wanneer iets een trend is, zijn er gelukkig ook vele aanbieders! Waar je voorheen niet zo veel verschillende houten badkamermeubels kon vinden, is het aanbod op dit moment enorm. 

Opvallend dat nog steeds veel mensen zich afvragen of een houten badkamermeubel eigenlijk wel kan in zo’n vochtige ruimte. 99% van de badkamermeubels die geproduceerd worden in de wereld, zijn namelijk van hout. Vaak wordt het alleen gelamineerd met een folie waardoor je het niet direct ziet!

Combineren

Combineer hout in je badkamer met mooie lichte kleuren en materialen. Hierdoor krijg je een echte scandinavische sfeer. Zo is een houten badkamermeubel bijvoorbeeld perfect te combineren met mooie strakke beton cire muren. Wil je echt voor een scandinavische look gaan? Kies dan voor een eiken badkamermeubel. Je creëert dan meteen een luxe badkamer en bent garant van een goede kwaliteit! 

Een stapje verder

Wil je nou echt all the way in? Kies dan voor keramische tegels met een houtlook. Natuurlijk ga je hier niet je hele badkamer mee betegelen, maar door bijvoorbeeld een combinatie met beton ciré (wit bijvoorbeeld om het toch een beetje licht te houden in je badkamer), krijg je een echte eyecatcher in je badkamer. 

Wat vinden jullie van deze badkamertrend? Hebben jullie al hout in je badkamer toegepast? Laat het weten!