Heb je een wat grotere tuin die je op een relatief goedkope manier wilt opvullen? Dan zijn struiken ideaal.  Ze groeien niet op een stam waardoor ze niet zo hoog worden als bomen, maar hebben wel veel vertakkingen waardoor ze een grote ruimte kunnen opvullen.  Maar er zijn enorm veel struiken te koop, dus hoe kies je nu de juiste? Dan kies je gewoon de meest populaire. Ze zijn immers niet voor niets zo populair geworden. Dit zijn ze: de 6 meest populaire soorten struiken van dit moment! 

Soorten struiken 

Zoals gezegd zijn er enorm veel struiken. Kies je voor een struik met bloemen? Ga je voor een groenblijvende variant? Enorm veel keuze.  Ook kunnen bepaalde struiken ervoor zorgen dat er bepaalde insecten gelokt worden naar je tuin. Wie wil er nou niet in de zomer fladderende vlinders in zijn of haar tuin hebben? Laten we snel beginnen met het lijstje met de 6 populairste struiken van Nederland en we beginnen bij de prachtige Japanse esdoorn

  1. Japanse esdoorn

Ben je gek op herfstkleuren in je tuin? Dan moet je kiezen voor de Japanse esdoorn. De bladeren zijn vaak al donkerrood van kleur (groen, oranje en geel kan ook) en in de herfst krijgt hij nog mooiere herfstkleuren. Goed om te weten: deze struik blijft lekker laag bij de grond. 

  1. Rododendron

De Rododendron is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Hij heeft grote bloemen en mooie volle bladeren. In halfschaduw groeit hij het beste. Vlinders en andere insecten zijn er dol op. Heb je nou niet zulke groene vingers en wil je toch vlinders naar je tuin lokken? Kijk dan even naar de volgende soort struik hieronder!

soorten struiken
  1. Vlinderstruik

Vlinderstruiken zijn de moeilijkste niet. Het enige wat ze aan je vragen is genoeg zonlicht. Hij heeft mooie paars, witte of roze bloemen die vlinders en andere insecten aantrekt. Let wel op: een vlinderstruik kan enorm hard groeien en daarom best veel ruimte innemen. Wanneer je dit niet wilt, zal je hem in het voorjaar moeten snoeien. 

  1. Lavendel

Wie kent Lavendel nou niet? De prachtige paarse bloemen (ze kunnen overigens ook wit, roze of blauw zijn) zijn wellicht nog niet het meest herkenbare van een lavendelstruik. De geur herkent iedereen namelijk. 

populaire soorten struiken
  1. Buxus

Deze struik heeft ietwat haar populariteit verloren doordat er een bepaalde mot op kwam dagen. Desalniettemin is de buxus echt tijdloos. Het is in elke vorm te snoeien en is wintergroen!

  1. Kardinaalsmuts 

Wil je iets meer “kleur” in huis, dan kun je kiezen voor de kardinaalsmuts als struik. De bladeren zijn vaak groen/wit of een beetje gelig. In halfschaduw doet deze struik het het beste. 

Welke is jouw favoriet? En als je dan toch bezig bent met je tuin, lees dan ook meteen even: Dit zijn de mooiste tuinsets van dit moment!