Zoals jullie weten ben ik vorig jaar verhuisd. De grootste reden van deze verhuizing was dat we echt op zoek waren naar een huis met een grotere tuin. Toen we vorig jaar in de eerste lockdown zaten, heb ik uit wanhoop een mooie trampoline gekocht voor de kindjes. Jammer genoeg was de trampoline haast de helft van onze tuin. Dat moest anders! Inmiddels hebben we een heerlijk grote tuin, maar daarbij valt het me ook ineens op dat ik hele kleine tuinmeubelen heb. Tijd voor een nieuwe tuinset dus, maar wat zijn nou eigenlijk de mooiste tuinsets van dit moment?

De mooiste tuinsets

Natuurlijk is de term “mooiste” niet echt objectief. Wat de één mooi vindt, vindt de ander wellicht minder mooi. Ik neem jullie daarom in dit artikel gewoon mee in de wereld van tuinsets en vooral de trends van dit moment. Dan kun je zelf bepalen wat jij mooi vindt en wat past bij je interieur. Even voor de duidelijkheid. Ik ga het hebben over tuinsets, geen loungesets dus. Daarover schrijf ik waarschijnlijk binnenkort ook een blog, want ook die is aan de kleine kant!

Wicker tuinsets

Wicker tuinsets zijn al jaren populair. Natuurlijk kennen we ook allemaal de wicker loungeset. Met een bijpassende tuinset creëer je één geheel in de tuin. Je hebt wicker tuinsets in allerlei vormen en kleuren en past daarom in elke tuinstijl. Een ander voordeel van wicker tuinsets is dat ze van kunststof zijn. Zo kun je jouw wicker tuinset het hele jaar door gewoon buiten laten staan.

Houten tuinsets

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een houten tuinset. Een houten tuinset voegt instant sfeer toe aan je tuin. Het nadeel van een houten tuinset is natuurlijk wel het onderhoud. Wanneer je hem het hele jaar door buiten laat staan, zal je zien dat hij er naar verloop van tijd minder mooi uit gaat zien. Je moet ook zo nu en dan de tuinset voorzien van een goede laag olie. Maar dat is het natuurlijk wel waard, want houten tuinsets zijn echt een prachtige toevoeging voor je tuin.

houten tuinsets

Aluminium tuinsets

Licht, modern en strak… dat zijn aluminium tuinsets. Het is niet voor niets dat hier steeds vaker voor gekozen wordt. Het past helemaal bij de tuin van nu. Het is enorm gemakkelijk in onderhoud en doordat het licht is kun je het ook heel eenvoudig verplaatsen.

aluminium tuinset

Kunststof tuinsets

Hoewel kunststof nou niet meteen super trendy klinkt, is het dat juist wel geworden de laatste jaren. Je moet dan natuurlijk niet denken aan zo’n witte kunststof tuinset die vroeger bij je opa en oma in de tuin stond, maar denk eerder aan de welbekende Hartman tuinsets. Zelf heb ik ook een Hartman tuinset, maar dit is een bistro variant en daarmee erg klein. Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel tuinsets voor 6 personen of meer te bestellen. De Sophie kuipstoel van Hartman blijft dan ook mijn persoonlijke favoriet om erbij te matchen.

de mooiste tuinsets

Wat voor tuinset hebben jullie?