Verandering van spijs doet eten. Een uitdrukking die de meeste mensen herkennen en regelmatig toepassen in hun eigen leven. Of het nou gaat om een andere baan of het ontmoeten van nieuwe mensen, een baanverandering of het starten van een nieuwe opleiding, verandering betekent inspiratie. Natuurlijk zijn er ook mensen die liever vasthouden aan de status quo, gewoon het leven van alledag. Maar voor beide types mens geldt; iets anders doen dan je normaal gewend bent doet wat met je. Kijk bijvoorbeeld eens naar je woonkamer. Hoe lang heeft deze leefruimte al dezelfde uitstraling? Misschien wil je er wat aan veranderen, maar je weet niet wat. En hoe. Wat je nodig hebt is interieuradvies. Iemand die, met respect voor je smaak, je helpt met het krijgen van frisse interieurideeën. 

Verbouwen? Bel de interieurarchitect 

Er kan veel veranderen in het leven. Je hebt meer ruimte nodig als er gezinsuitbreiding aanstaande is. Of je hebt een hobby gevonden waarvoor een verandering in je woonkamer nodig is. Je wilt er misschien een biljarttafel neerzetten. Rekening houdend met ruimte om de tafel heen omdat je de lengte van de biljartkeu niet vergeet. Dat betekent verbouwen én advies inwinnen hoe je een en ander het beste in kunt delen. Dat is het moment om een interieurarchitect in te schakelen. Er zijn wat dat betreft wel wat verschillen tussen deze specialist en een interieuradviseur.

Afbeelding met vloer, binnen, venster, kamer

Verschillen interieuradviseur en interieurarchitect 

De adviseur helpt je met het kiezen van de juiste kleur in je woning, in combinatie met meubels, accessoires en verlichting. De architect doet dat ook, maar geeft je ook advies over bouwkundige constructies. Je wilt niet zomaar een draagmuur weghalen natuurlijk. Maar de interieurarchitect doet meer: hij maakt schetsen en 2D- of 3D-ontwerpen en andere tekeningen. Hij stelt offertes op en regelt verbouw- en vergunningsaanvragen. De interieuradviseur houdt het bij de creatieve kant van ontwerp en uitvoering. De architect regelt alle praktische zaken omtrent de verbouwing, met een dikke vinger in de pap als het aankomt op creativiteit. 

interieur architect

Beschermde titel, dus betrouwbaar 

Een interieurarchitect hanteert dus logischerwijs een hoger tarief voor zijn werkzaamheden. Hij is een verlengstuk van de interieuradviseur. Dus heb je ook verbouwplannen? Vind op Homedeal.nl dan je interieurarchitect bij jou in de buurt. Een persoon die samen met z’n team je belangen behartigt en waar alle kennis zit. En belangrijk om te weten: het beroep van interieurarchitect is beschermd. Alleen als hij staat ingeschreven bij de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten mag hij deze titel voeren. Dat geeft jou de zekerheid dat je te maken hebt met iemand die zijn vak verstaat. 

Homedeal.nl 

Geef je woning een boost met advies over de verbouwing, van iemand die liefde heeft voor z’n vak. De interieurarchitect met verstand van zaken die ervoor zorgt dat jij met plezier de verandering van je woonkamer omarmt en ervan geniet. Tegelijkertijd is het een goede investering in je woning. Op Homedeal.nl kun je aan de hand van je budget de kosten berekenen.