Vandaag mogen we binnenkijken bij Karen. Als interieurontwerper en adviseur weet ze ook van haar eigen huis een plaatje te maken. Vooral de twee kamers van haar zonen zorgen voor een grote dosis kinderkamer inspiratie!

“Ik verklap alvast: Ik ben verliefd op je kinderkamers Karen! Grote dosis kinderkamer inspiratie!”

Even voorstellen

Ik ben Karen Teunissen, (over een weekje) 36 jaar, samen met Jerino en moeder van 2 leuke jongens van 5 en 7 jaar. Ik geef al 13 jaar wiskunde aan examenklassen op het vmbo in Nijmegen. Ik krijg erg veel energie van mijn werk. Nu we allemaal thuis zitten vanwege COVID-19 merk ik ook echt dat ik mijn klassen mis.

Daarnaast heb ik een eigen bedrijf in interieurontwerp en advies. Foto’s van resultaten komen weleens voorbij op mijn Instagram @bykaar, maar ik moet echt weer foto’s gaan maken bij klanten. Alleen heb ik nu geen idee hoe lang dit nog kan duren met alles wat er speelt nu. Gezondheid, voorzichtig zijn en de tijd fijn met elkaar invullen is nu voor ons het allerbelangrijkste.  

witte slaapkamer

Is dit je droomhuis?

Och jeetje, dat is een lastige vraag. We zijn echt onwijs blij met ons huis, dankbaar dat we zo mogen wonen en vooral helemaal verliefd op onze grote tuin met vrij uitzicht. Maar er veranderen altijd weer dingen bij ons, we maken er steeds meer ons droomhuis van. Alhoewel, ooit, een mooi vrijstaand huis met vrij uitzicht toch ook echt nog een droom van ons is.

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen? 

We hebben toentertijd zelf hulp ingeschakeld van een interieurstylist voor de woonkamer. Ik durfde toen echt nog niet alle keuzes te maken en had zeker nog niet de kennis die ik nu heb. Ik merkte na een tijdje hoeveel ik bezig was met ontwerpen van woningen, indelen van ruimtes en verdiepen in literatuur voor meer kennis.

scandinavische woonkamer

Ik werd steeds vaker door bekenden benaderd met de vraag of ik wilde meedenken over een indeling van hun nieuwe woning. Wat vond ik dat spannend! Dat maakte wel dat ik een opleiding ben gaan volgen voor interieurstylist. Ik wilde weten of ik dacht dat ik het wel in me had, of dat het echt zo was. De super positieve feedback op de opleiding en de 9,5 voor mijn eindopdracht, gaf mij een laatste duwtje in mijn rug om mijn eigen bedrijf op te starten. En daar ben ik nog steeds zo ontzettend blij mee! Ik heb steeds meer nieuwe opdrachten, ook via klanten die ik eerder heb geholpen. Een groter compliment is er volgens mij niet. Ik krijg zoveel energie van dit werk.

“Inmiddels heb ik alweer zoveel aangepast in ons huis dat het steeds meer een By Kaar huis is”.

badkamer inrichten

Wat is typisch By Kaar?

Licht, ik ben heel gevoelig voor licht. Ik heb er een hekel aan als we snel lampen aan moeten zetten, ik krijg energie van licht. Zwarte muren zul je bij ons bijvoorbeeld niet zo snel zien. We hebben daarom veel wit in huis, gecombineerd met (steeds meer) een beetje kleur.

inbouw haard

Interieurwensen

In mei wordt (als alles door kan gaan) ons plafond strak gestuct en komt er een stalen wand tussen de eettafel en woonkamer. In de toekomst willen we de zolder helemaal verbouwen tot een verdieping voor ons tweeën, met een grote inloopdouche, aparte wasruimte en ruime slaapkamer met inloopkast. Dus eigenlijk een grote open verdieping, zonder deuren.. meer als een hotelkamer. Uiteraard de wasruimte wel helemaal afgescheiden van de rest, die zie ik het liefst zo min mogelijk.

kinderkamer inspiratie
ikea kast

Favoriete shops

Ik ben gek op de spullen van Benio.nl. Daarnaast ga ik heel graag naar Loft in Arnhem. Voor de kinderkamers snuffel ik graag online bij verschillende winkels.

kinderkamers
kinderbureau maken

Favoriete Instagram accounts

Oeh, dat zijn er echt veel. @Missjettle (ook hele schattige kinderkamer inspiratie!), @stoopmarloes, @lauraschra, @monterieur, @Benio_nl, @hethuismetduizendramen, @interieurvanmies, @thehomerebel en nog heel veel meer. 

Heb je de volgende binnenkijkers ook al bekeken:
Binnenkijken: een scandinavisch industrieel interieur
Okergeel met mintgroen: We kijken binnen bij Serife!