Het is een mix van modern en klassiek… dat is het interieur van Monica. Ondanks haar prachtige huis heeft ze inmiddels een nieuw droomhuis gevonden, maar gelukkig mogen wij nog even binnenkijken in haar stijlvolle interieur in Amsterdam.

Even voorstellen

Mijn naam is Monica en in het dagelijks leven werk ik als HR Business partner in de media. Iets heel anders dan interieur! Toen wij twee jaar geleden ons huis in Amsterdam kochten ben ik dit Instagram account begonnen. Zonder verwachtingen, het leek mij simpelweg leuk om mensen mee te nemen in onze verbouwing en wilde met name zelf inspiratie opdoen bij anderen. Inmiddels is mijn account een stuk groter geworden dan ik ooit had verwacht.

Woon je in je droomhuis?

We hebben heel veel zelf gedaan in ons huis waardoor het helemaal is geworden hoe we wilden. Toch is dit niet ons droomhuis en is er een aantal maanden geleden een ander huis op ons pad gekomen waar we inmiddels flink aan het verbouwen zijn. Het is een huis met karakter en meer ruimte, een zonnige tuin en gelegen op een fijne plek. We gaan Amsterdam uit, maar blijven toch in de buurt. Ik denk dat dit huis erg dichtbij ons droomhuis komt.

stijlvol interieur
inbouw vakkenkast
Monica Maki

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen?

In mijn vorige huis had ik best wat donkere kleuren en merkte dat ik behoefte had aan een licht huis. Er zaten al een aantal mooie oude details in het huis verwerkt zoals de glas in lood en-suite deuren en twee schouwen. We hebben uitgebouwd waardoor er vanzelf een mix van klassiek en modern ontstond wat ik in de verdere keuzes ook heb aangehouden. Qua kleur heb ik lichte aardetinten gebruikt waardoor het een mooi geheel werd. Ik heb een hoop inspiratie opgedaan op Pinterest, in bladen, op Scandinavische Instagramaccounts en ook bijv. in horecagelegenheden en hotels. Dit is uiteindelijk allemaal samengekomen in het interieur.

natuurlijke keuken
slaapkamer inrichten
woonaccessoires

Typerend voor je interieur?

De keuken is echt het middelpunt van het huis. We wilden een plek creëren waar je de hele dag kan vertoeven; ontbijten met de tuindeuren open, borrelen met vrienden en dineren, deze plek is overal geschikt voor. Ook de natuurlijke kleuren en materialen is typerend voor het interieur. Verder hebben we het huis opnieuw ingedeeld waardoor het een efficiënte indeling heeft. We hadden best wat wensen (groot kookeiland, een bad, apart toilet) en het blijft natuurlijk een Amsterdams appartement. Toch hebben we door de efficiëntie geen concessies hoeven doen!

modern en klassiek tuin

Een mix van modern en klassiek, natuurlijke kleuren en materialen en met Scandinavische invloeden, dat is ons interieur.

Monica

Heb je nog interieurwensen?

Ondanks dat we nog niet heel lang in ons huidige appartement wonen heb ik toch weer een hoop nieuwe wensen die ik gelukkig waar kan maken in ons nieuwe huis. Ons kookeiland is ook onze eettafel ivm de ruimte. Ik zou graag een gezellige eethoek met bank willen creëren. Ook een aparte thuiswerkplek en een koffiehoek in de keuken zijn wensen die ik nog heb. Ook mis ik af en toe wat kleur in huis, wie weet komt dat in het nieuwe huis. Ik blijf aardetinten érg mooi vinden dus op zoek naar een mooie balans.

neutrale slaapkamer
bedroom

Laatste aankopen

Ik moet zeggen dat ik me tot nu toe heb kunnen inhouden voor het nieuwe huis. Voor Amsterdam heb ik destijds zoveel besteld wat uiteindelijk nog maandenlang in dozen stond. Ondanks dat het niet écht interieur is, zijn mijn laatste aankopen voor de tuin geweest om deze alvast wat gezelliger te maken; lampjes, sierkussens voor buiten en een standaard voor kaarsen.

Favoriete merken, shops en Instagrammers

Het interieur komt overal wel een beetje vandaan. Favo winkels zijn Deens, Zara home, Wehkamp, Westwing, Loods5 en Fonq. Er zijn zoveel mooie interieuraccounts. Een aantal favorieten zijn @charisathome @loft208 @interior.canalhouse en @casa.kanso

Extra informatie bij de foto ‘s:

Woonkamer: Ronde kussen: Zusss Gouden bijzettafel: maxwonen Kandelaar: wehkamp
Keuken: Houten taartplateau: Dille&kamille Kopjes: HK living Schouw: Rechter vaas: HK living Linker vaas: Kwantum Gouden kandelaar: H&M Home
Slaapkamer: Bedsprei gewafeld: H&M home Nachtkastje: Jysk
Badkamer: Badmat en handdoeken: Cinderella
Tuin: Houten tuinset: Leen bakker

Shop the look

1. Salt&Pepper vaas | 2. Lanterfant Loungebank | 3. Koffiekopjes | 4. Decoratie zandloper | 5. Cinderella badmat
6. Cinderella handdoeken | 7. Vaas Debbie | 8. Luxe plantenpot