In ons vorige huis hadden we een keuken met daaraan mooi barkrukken. In de acht jaar dat ik daar woonde, hebben we heel wat barkrukken versleten. Simpelweg omdat ik alleen maar keek naar het design in plaats van er verder over na te denken. Ik wil jou dat helpen voorkomen. Met deze tips schaf jij straks de perfecte barkrukken aan!

Barkrukken aanschaffen

Wanneer je de volgende 4 tips doorneemt en alvast voor jezelf een aantal vragen beantwoord, kun je dadelijk gericht op zoek naar jouw perfecte barkrukken. Laat je niet meteen leiden door een design, maar bekijk goed waar jouw barkrukken aan moeten voldoen:

Tip 1: De perfecte hoogte

Nu zul je misschien denken dat alle barkrukken dezelfde hoogte hebben. Dat is dus niet zo! Simpelweg omdat je een barkruk ook op meerdere manieren kunt gebruiken. Heb je barkrukken aan een ontbijttafel dan zullen die wellicht hoger moeten zijn dan wanneer je barkrukken aan je keuken plaatst (een keuken heeft namelijk toch een bepaalde standaard hoogte). Wij hebben altijd barkrukken gehad die in hoogte verstelbaar waren. Ideaal want zo kun je de barkrukken er ook nog eens bij pakken wanneer je een typisch Hollands zit-in-een-kring verjaardagsfeestje geeft en je wat extra stoelen kunt gebruiken!

Tip 2: Wat is de functie?

Deze vraag moet je even voor jezelf beantwoorden. Zit je slechts een aantal minuten per dag op je barkruk (bijvoorbeeld aan de ontbijttafel) dan hoeft deze niet zo comfortabel te zijn als wanneer je weer dat je hier uren op gaat vertoeven. Wil je bijvoorbeeld een rugleuning voor extra steun? Er zijn ook nog barkrukken verkrijgbaar met een armleuning voor extra comfort. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor draaibare barkrukken. Allemaal zaken om eerst helder te hebben voor jezelf alvorens je zoektocht kan beginnen.

Tip 3: Materiaal

Net als bij stoelen is de keuze barkrukken enorm groot. Je hebt krukken in allerlei soorten en maten én materialen. Die laatste is ook belangrijk om goed over na te denken. Kies je voor houten krukken, stalen krukken of ga je voor een rotan variant? Dit moet je natuurlijk goed overwegen vanwege comfort, maar ook vanwege je interieurstijl.

Tip 4: Nieuw of oud

Ga je voor nieuwe barkrukken of kies je ervoor oude barkrukken een nieuwe kans te geven? We zien dat duurzaamheid in het interieur steeds belangrijker wordt. Waarom dan niet een paar oude barkrukken in huis? Regelmatig zetten barretjes en kroegen hun oude meubilair te koop. Perfect voor jou om goedkoop een aantal krukken op de kop te tikken!

Heb je ook al de tips gelezen om van jouw IKEA keuken een droomkeuken te maken?