Het zonnige weer is alweer aan een einde gekomen en de dagen worden inmiddels ook al een stuk korter.  Dat betekent dat het einde van het jaar alweer in zicht is. En dat betekent vervolgens weer dat de interieurtrends worden bekendgemaakt voor het nieuwe jaar.  In dit artikel deel ik de badkamertrends van 2023! 

Badkamertrends 2023

De wereld van badkamers verandert enorm snel. Dat terwijl we zelf badkamers niet elk jaar voorzien van een make over om te voldoen aan de nieuwe trends.  Mocht jij nou binnenkort wel aan de slag gaan met je badkamer,  dan is het wellicht de moeite om je even in te lezen op de badkamertrends van 2023. Laat je complete badkamer renoveren of kies voor het aanpassen van slechts enkele dingen.

Gelukkig weten we inmiddels ook een stuk beter wat we wel en niet willen.  Ook behoort een badkamer ontwerpen online tot de mogelijkheden, zodat we zelf al een goed beeld krijgen van het uiteindelijke resultaat. Fijn dat we hiervoor niet meer afhankelijk zijn van aannemers bijvoorbeeld, maar dat we eerst op ons gemak zelf thuis kunnen oriënteren wat we nu eigenlijk zouden willen.

De drie trends

Hieronder deel ik de drie badkamertrends voor 2023. Wellicht heb jij met je ietwat “oudere” badkamer al één of meerdere van deze trends te pakken,  want ze zijn helemaal zo vreemd nog niet en kun je ook gemakkelijk toepassen door enkele kleine aanpassingen te doen. 

1. Haal de natuur naar je badkamer

Beige tinten waren in 2022 natuurlijk al echt enorm trendy in interieurs, maar nu trekken we dat ook helemaal door in de badkamer.  Beigetinten en zachte grijstinten gaan we enorm veel terugzien. Ook hout zien we meer terug in bijvoorbeeld badkamermeubels of in de accessoires die we gebruiken in badkamers. Daarnaast kleden we de badkamer aan met mooie planten. Natuurlijk kunnen zwarte badkameraccessoires ook nog steeds worden gebruikt in 2023, maar wil je het zachte effect in je badkamer versterken, kies dan voor messing, wit of beige.

badkamertrends van 2023
badkamertrends 2023

2. Grote tegels 

Waar we bij de badkamertrends van 2022 nog zagen dat er gekozen werd voor kleine tegels met een mooi patroon, is de trend voor 2023 juist het toepassen van grote tegels.  Zowel op de vloer als op de wand.  Niet alleen straalt het enorm veel luxe uit,  het is ook nog eens enorm handig in het schoon te maken en houden doordat je simpelweg minder voegen hebt waar kalk zich kan ophopen. En dat brengt me meteen bij badkamertrend nummer 3…

3. Eenvoud

We kiezen voor eenvoud en gemak.  Minder randen betekent ook gemakkelijker schoonmaken. We kiezen in 2023 voor greeploze badkamermeubels, randloze toiletten (ook wel rimless toilet) en kranen zonder knop, maar met een sensor. Hygiënisch en luxe tegelijk! Wellicht maak je nu nog gebruik van een schoonmaakster in huis. Met de inflatie en stijgende prijzen voor allerlei zaken is het wellicht een goede keuze om hier op te bezuinigen. Door bij het ontwerp van je badkamer al na te denken over het schoonmaakgemak, bespaar je jezelf een hoop ergernissen.

badkamer trends

Naast deze trends kijken we natuurlijk ook nog steeds naar duurzaamheid. Beter voor het milieu en je portemonnee (met de huidige gas- en energiekosten). Lees daarvoor ook eens de tips van Milieucentraal voor een duurzame badkamer of kijk nog even terug op de badkamertrends van 2022