De tijd van een praktische badkamer is voorbij. Ook deze ruimte verdient  de nodige aandacht bij het ontwerpen en inrichten ervan. Zo kun je een waar spa gevoel creëren door de keuze van de juiste tegels in combinatie met een luxe badmeubel. Of ga voor een industriële badkamer en volg hiermee de laatste badkamertrends voor 2022. Benieuwd wat deze trends zijn? Lees dan snel verder!

Van zachte tinten tot expressieve kleuren

Een badkamer is de plek waar je na een lange, stressvolle dag jezelf kunt terugtrekken. Om een oase van rust te creëren is het belangrijk dat er veel aardse kleuren in de tegels en het meubilair terugkomen. Combineer dit met een groene tint en wat planten en je badkamer wordt jouw nieuwe favoriete plek in het huis. Houd je meer van speelse kleuren? In 2022 kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Combineer oud met nieuw, gebruik opvallende kleurcombinaties of kies voor een gewaagd decorbehang. Zo ben jij gegarandeerd van een unieke, trendbewuste badkamer!

badkamer trends 2022

De badkamer van de toekomst

Natuurlijk is het belangrijk dat je badkamer helemaal future proof is. Bedenk vooraf dus goed hoe jouw toekomst eruit komt te zien. Heb je een kinderwens of heb je al kinderen? Dan is een bad in jouw badkamer zeker onmisbaar. Daarnaast is het in 2022 nog belangrijker om rekening te houden met de duurzaamheid van je badkamer. Kies daarom voor milieuvriendelijke alternatieven, zoals een waterbesparende douchekop of kranen met een sensor. Zo denk je mee aan de toekomst, zonder dat je badkamer een minder luxe uitstraling krijgt. 

duurzame badkamertrends 2022

Creëer een luxe badkamer

Hou je van luxe? Of gewoon simpelweg van ontspannen? Dan is een luxe uitstraling in je badkamer een absolute aanrader. Dit zorgt namelijk voor het ultieme spa gevoel, gewoon bij je thuis. Deze luxe kun je op veel verschillende manieren toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan luxe gadgets, luxe badkamerproducten of het toevoegen van een whirlpoolsysteem. Het gaat hierbij om een goede combinatie van zowel kleine als grote elementen. 

badkamers

Wil je inspiratie voor het inrichten van een luxe badkamer? Neem dan een kijkje tussen de luxe badkamers van Baden+. Je vindt hier een goede dosis aan tips en tricks voor het inrichten van een luxe badkamer. Wil je kijken wat er mogelijk is voor jouw persoonlijke situatie? Dan kun je bij Baden+ ook terecht voor een persoonlijke afspraak met een specialist. Zo ben jij gegarandeerd van een trendvolle badkamer!