Een mooie glanzende vloer is een perfecte toevoeging aan je badkamer. Maar als je de douche uitstapt op je sportaccommodatie, bij het zwembad of in je badkamer kan deze ook erg glad zijn. Om te voorkomen dat je uitglijdt kan je kiezen voor antislip tegels. Hieronder leggen we uit wat de R, waarde is, waarom je voor deze tegel zou kiezen en hoe je ze mooi houdt. 

Wat is R-waarde?

Wanneer je bezig bent met je sanitair kopen en kiest voor een antislip tegel is het van belang dat je kijkt naar de R-waarde. De R-waarde geeft aan hoe stroef de tegels zijn. Hoe hoger de R-waarde is, hoe stroever de tegel is en hoe minder snel je uitglijdt. Doordat je in de badkamer veel te maken hebt met water, door onder andere het bad en de douche, wordt aangeraden om te kiezen voor een tegel met een hoge R-waarde. Tegels met een hoge R-waarde zijn wel lastiger te onderhouden. 

Onderhoud

Antislip tegels zorgen door middel van reliëf dat je niet uitglijdt. Door dit reliëf zijn de tegels gevoeliger voor vuil en hebben daarom meer onderhoud nodig. Het is hiervoor belangrijk dat je je schoonmaakartikelen aanpast op de soort vloer. Kies bijvoorbeeld voor een schoonmaakborstel die goed tussen het reliëf kan komen en alle hoekjes meepakt. Doordat in het reliëf ook water blijft liggen duurt het langer voor de vloer volledig is opgedroogd, hierdoor kan er kalk ontstaan. Probeer daarom altijd je vloer met een handdoek droog te maken nadat die nat is geweest. 

Soort tegels

Tegels met reliëf erin hebben dus wel een aantal nadelen, daarom is er ook een andere optie voor stroevere tegels. Je kan je normale tegels namelijk met speciale coatings behandelen. Deze behandeling laat een bijna doorzichtige maar stroeve laag achter. Doordat er geen reliëf in de tegels zit en de vloer dus gelijk is, is deze makkelijker schoon te maken. Je kan de coating zowel voor je nieuwe tegels gebruiken maar ook voor je huidige tegels. 

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamerinspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!