Ben je net verhuisd of wil je gewoon je woning pimpen? Dan is het een goed moment om je interieur opnieuw in te delen. Bij het interieur horen natuurlijk accessoires, maar ook lampen en deurklinken bepalen de sfeer in jouw huis. Deze aspecten kunnen gepersonaliseerd worden en op deze manier stem je jouw interieur volledig af op jouw wensen. Maar waar moet je op letten wanneer je jouw deuren wilt personaliseren? Dat lees je in dit artikel.

Type deurbeslag

Wanneer je een deur wilt opknappen zijn er verschillende keuzes te maken. Er zijn allerlei soorten deurbeslag, hierbij kun je denken aan klinken, grepen en deurkrukken. Elk type deurbeslag heeft zijn eigen uitstraling. Bij een schuifdeur wordt er meestal gekozen voor een verticale handgreep. Deurkrukken en klinken zijn gepast bij een openslaande deur, omdat de deur goed gesloten kan worden. 

De volgende keuzes die gemaakt moeten worden zijn het materiaal en de kleur. Bij materialen kun je denken aan hout, metaal en aluminium. Met een houten deurbeslag creëer je een landelijke uitstraling. Metaal heeft een meer robuuste en industriële look, terwijl aluminium juist een strak design heeft. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren, zoals wit, bruin of zwart. Je kunt de verschillende kleuren en materialen ook combineren. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte metalen klink met een bruine houten greep.

interieur personaliseren deurbeslag

Een deurklink naar jouw wensen

Als je eenmaal de kleur en het materiaal heb gekozen, kun je naar de specificaties gaan kijken. Wil je een deurklink met een rozet of een schild? Een rozet wordt geplaatst om de afwerkingen van de deurklink weg te werken. Het is een minimalistisch vlak om de klink heen. Een schild heeft dezelfde functie, alleen is het langer van vorm. Beide stijlen geven een andere sfeer. Daarnaast kun je beslissen of er een slot in de deur moet. Zo stel jij je gewenste deurklink samen.

Kortom, er komt nog best wat kijken bij het kiezen van deurbeslag. Allereerst kies je het type deurbeslag. Ga je voor een klink, greep of een deurkruk? Denk vervolgens na welke sfeer je wilt creëren. Kies dan een gewenste kleur en materiaal zodat de deur past bij je interieur.  Daarna kun je nog beslissen over een deur met een rozet of een schild. Ook hier geldt, kies de stijl die het beste past bij de sfeer van je huis. Als laatst kan je kiezen voor een slot in je deur, op deze manier personaliseer je jouw deur!