Een van de bekendste redenen om een airconditioner aan te schaffen is om je huis heerlijk koel te houden of krijgen tijdens warme zomerdagen. Toch zijn er nog veel meer redenen waarom jij zou moeten kiezen voor een airconditioner.  Benieuwd welke? Lees dan snel verder! 

Airconditioner kopen

Steeds meer huishoudens kiezen voor een airconditioner. Waarom? Waarschijnlijk om hun huis koel te houden in de zomer, maar wellicht tegenwoordig ook vanwege duurzame redenen. Benieuwd welke redenen er zijn om een airco aan te schaffen? 

Reden 1: een koel huis

De belangrijkste en meest bekende reden voor het aanschaffen van een airco is natuurlijk om je huis koel te krijgen. Niets zo vervelend als slapen in een warme kamer, waardoor je niet in slaap kunt vallen. Soms is je ramen en deuren dicht houden niet voldoende. Daarnaast wil je natuurlijk ook gewoon een toevoer aan frisse lucht naar binnen. Met een airco kun je dit voor elkaar krijgen en kun je de temperatuur in huis precies regelen. 

Reden 2: goedkoop verwarmen in de winter

Naast verkoelen,  kun je ook verwarmen met je airconditioner. Je kunt exact de temperatuur bepalen en de warme lucht wordt je ruimte ingeblazen. Enorm efficiënt en gemakkelijk.

Reden 3: minder gasverbruik

Nu denk je wellicht: voor het verwarmen van mijn huis heb ik toch mijn normale cv installatie?! Die verbruikt alleen gas en een airconditioner verbruikt stroom. Ik hoef niemand denk ik meer uit te leggen dat de gasprijzen op het moment enorm hoog liggen. Sowieso willen ze dat iedereen zo snel mogelijk van het gas af is. Het investeren in een airconditioner zorgt er dus ook voor dat je gas kosten dalen. Tip: combineer met zonnepanelen en je verwarmt je huis bijna gratis in de winter!

airconditioner

Reden 4: gerichter verwarmen of verkoelen

Niet elke ruimte hoeft gekoeld of verwarmd te worden. In de zomer wil je bijvoorbeeld je slaapkamer heerlijk koel hebben, maar in de winter hoeft deze niet verwarmd te worden (koel slapen is nou eenmaal beter voor je nachtrust). Door het plaatsen van airconditioners op de juiste plekken, kun je gerichter verwarmen en koelen. 

Reden 5: schonere lucht, betere luchtkwaliteit

Een ander groot voordeel van een airconditioner is dat de lucht wordt gezuiverd. Je ademt dus een gezondere lucht in. Je moet overigens dan wel zorgen dat je de airco goed onderhoud. 

Reden 6: geen condens meer

Heb jij altijd condens op de ramen? Heel vervelend en daarnaast zorgt het ook vaak voor vieze vochtplekjes op de randjes van je kozijnen. Airconditioners zorgen ervoor dat de lucht ietwat droger wordt, zodat je geen condens meer op je ramen krijgt. 

Genoeg redenen om te kiezen voor airconditioning. Hebben jullie er al één of meerdere in huis?